TRANSPORT GRATUIT Peste 200 Lei
RETUR GARANTAT in termen de 14 zile

Bagajul pentru munte: Lista cu tot ce trebuie sa iti iei cu tine in vacanta

Excursiile la munte pot fi imprevizibile! Fie că vrei sa petreci un weekend sau un sejur mai lung alaturi de cei dragi la una dintre pensiunile tale favorite sau sa cutreieri muntii in lung si-n lat, vei avea nevoie de haine, accesorii si obiecte specifice sederii si drumetiei la munte. Chiar si in inima statiunii montane poti intampina fenomene meteorologice diverse, de la o zi placuta si insorita la vant si ploaie.

Ti-ai rezervat locurile la pensiune si de abia astepti sa te relaxezi cateva zile intr-un mediu natural, departe de aglomeratia orasului? Atunci consulta lista urmatoare cu accesorii, haine, electronice si alte obiecte importante de luat cu tine in bagaj pentru un sejur fara peripetii neplacute!

 

Hainele pentru sezonul cald si rece

Indiferent daca stai 2 zile sau o saptamana, ai nevoie de haine de schimb, dar si de un strat mai gros pentru serile sau zilele friguroase. Totodata, este important sa iei in calcul si sezonul in care mergi, vara vei putea avea un bagaj mai spatios (mai mult loc pentru suveniruri), pe cand iarna va trebui sa ai cu tine mai multe haine. Astfel, iata ce articole este indicat sa iei cu tine pentru o excursie montana.

 

Haine pentru sezonul cald

  • Tricouri. Tricourile si maiourile sunt foarte importante in sezonul cald. Deoarece vei transpira din cauza efortului sau a caldurii, noi iti recomandam sa iei cateva tricouri de schimb, chiar daca nu vei ajunge sa le porti pe toate.

  • Hanorac. Chiar daca vremea este calda si insorita, serile in padure si pe munte devin mai reci decat in mijlocul statiunii, asa ca daca esti pe drumul spre cazare sau vrei sa te plimbi seara, ia cu tine un hanorac cu gluga sau un polar calduros si placut la atingere.

  • Pantaloni. Incearca sa pui in bagaj cel putin 2 perechi: una trei sferturi sau scurta si cealalta pereche de pantaloni sa fie lunga. Sau, poti chiar sa economisesti spatiu in bagaj si sa iei cu tine o pereche de pantaloni ce pot fi detasati de la genunchi. Astfel, vei avea pantaloni 2 n-1, usor de schimbat si de purtat.

  • Bluza. Noi iti recomandam sa nu pleci niciodata la drum, indiferent de sezon, fara o bluza cu maneca lunga. Poate nu simti ca este atat de frig incat sa porti seara un hanorac, dar nici atat de cald incat sa porti doar un tricou, asa ca bluza este varianta perfecta.

  • Jacheta de ploaie. Deoarece la munte poate incepe oricand ploaia, ar fi bine sa ai cu tine o jacheta de ploaie sau o pelerina, insa prima te va proteja si de vant puternic.

  • Sosete. Deoarece pe munte vei purta bocanci sau sneakers, vei avea nevoie de perechi de sosete de schimb, mai ales daca te pregatesti de un traseu montan mai lung.

  • Lenjeria intima. In functie de sejurul pe care-l vei petrece la munte, ia cu tine mai multe perechi de lenjerie intima.

  • Rochie. Poate ca o vei pune degeaba in bagaj, poate nu. Niciodata nu ai de unde sa stii cum apare un eveniment formal la care ti-ar placea sa participi. Asa ca ia cu tine si rochia ta favorita, care nu se sifoneaza imediat.

  • Incaltaminte de vara. Pentru munte ar fi bine sa ai o pereche de tenisi usori, bocanci de munte josi si o pereche de sandale sport cu care te vei putea deplasa pe traseele usoare si in statiune.

 

Haine pentru sezonul rece

Hainele pentru sezonul rece includ, de asemenea, hainele mentionate in lista pentru perioada calda din an. Cu toate acestea, urmatoarele articole vestimentare sunt recomandate in special pentru toamna si iarna, sau chiar si la inceputul primaverii, in functie de vreme. Astfel:

  • Jacheta groasa. Spre deosebire de jacheta de vara, aici ar fi indicat sa iei o geaca hardshell care sa faca fata temperaturilor scazute, frigului, ploii si chiar zapezii.

  • Colanti. Niciodata nu strica un strat in plus atunci cand este frig afara. Poarta colanti ce ofera confort termic sporit pe sub pantaloni ca sa te bucuri de zilele tale de concediu la maxim.

  • Fular. Fularul iti va proteja gatul si fata de vantul puternic, dar si de ploaie si de zapada.

  • Manusi. Chiar daca vrei sa faci bulgari de zapada sau nu, manusile iti vor tine de cald in sezonul rece. 

  • Pijama. Pijamaua este esentiala iarna si toamna deoarece iti va pastra temperatura optima a corpului chiar si la temperaturi scazute. 

  • Fes. Nu pleca la drum fara un fes sau o caciula calduroasa, chiar daca jacheta ta are deja gluga.

  • Incaltaminte de iarna. Iarna ai nevoie de o incaltaminte mai calduroasa si mai inalta ca sa te protejeze de terenul ud, dar si de zapada si ploaie. Cu toate acestea, noi iti recomandam sa ai la tine si o pereche usoara de tenisi, acestia putand fi purtati in apropierea cazarii tale in cazul in care temperaturile depasesc 0 grade Celsius, alaturi de o pereche de ciorapi caldurosi.

Produse de igiena intima si cosmetice

  • Igiena intima. Indiferent de cate zile petreci la munte, nu uita sa pui in bagaj sampon, balsam, gel de dus, crema de fata, machiaje, balsam de buze, pasta si periuta de dinti.

  • Absorbante. Nu pleca la drum fara absorbante, nu vei sti niciodata daca ai sau nu nevoie de ele.

  • Crema de soare. Fie vara, fie iarna, la munte soarele poate straluci puternic in orice sezon. Iti recomandam sa folosesti crema de soare chiar si in zilele usor calduroase.

  • Solutie impotriva tantarilor. Acestia apar adesea in sezonul cald, in zonele umbroase, umede si in paduri. Asa ca daca ti-ai ales un traseu montan prin padure, nu strica sa ai la tine o solutie anti-tantari.

 

Accesorii si echipament practic

  • Ochelari de soare. Ochelarii de soare pot fi purtati pe perioada intregului an atunci cand vrei sa mergi la munte. Vara te vor apara de razele puternice ale soarelui, iar iarna de reflectiile puternice ale zapezii.

  • Lanterna LED. Chiar daca stai la cazare, exista posibilitatea sa cada curentul si cu siguranta nu vrei sa ramai pe intuneric.

  • Agenda de calatorie. Poate nu iti face placere sa iti pui toate gandurile in agenda, dar un carnetel este intotdeauna binevenit pentru notite sau reminders.

  • Trusa de prim-ajutor. O trusa de prim ajutor ar trebui sa includa cel putin cateva benzi de leucoplast, pastile de cap, de dureri de stomac, plasturi, fasa de tifon si ace de siguranta.

  • Prosoape. Chiar daca in descrierea pensiunii la care te vei caza specifica faptul ca vei primi prosoape, ia macar unul cu tine.

  • Electronice. Daca iti iei telefonul mobil cu tine, nu uita de incarcator. Incearca, de asemenea, sa iei cu tine toate accesoriile necesare pentru laptop, aparat foto sau alte electronice de care ai nevoie in sejur, dar si o baterie externa.

  • Acte si bani. Cu siguranta actele si banii sunt primele tale preocupari, insa intotdeauna ai nevoie de un mic ajutor. Totodata, daca ai bilete pentru transport sau cazare, ia-le si pe acelea cu tine!

 

Alaturi de hainele, cosmeticele si accesoriile recomandate, gandeste-te si la alte articole specifice pentru nevoile tale. Pregateste-te pentru zile de distractie si drumetie alaturi de un bagaj complet echipat, voie buna si vreme asa cum iti doresti!

 

Ultimele stiri

Inscrie-te la newsletter

Si primesti 10% reducere

Transport gratuit Peste 200 Lei
Suport pentru cumparaturile online
Retur garantat in termen de 14 zile
Securizare Pentru plati online
  Produsul a fost adaugat in cos