TRANSPORT GRATUIT Peste 200 Lei
RETUR GARANTAT in termen de 14 zile

Cea mai bună cămașă de noapte: Criterii de selecție

 

Cămășile de noapte sunt îndrăgite de foarte multe doamne și domnișoare deoarece oferă un confort sporit în timpul nopții, pentru perioadele de odihnă și chiar pentru activitățile casnice. De vară sau de iarnă, cămășile de noapte pot fi purtate acasă, în vacanțe sau chiar și atunci când înnoptezi la una dintre cele mai bune prietene ale tale!

 

Fiecare persoană are gusturi și nevoi aparte, mai ales când vine vorba de hainele lejere care ar trebui să asigure un somn odihnitor. Datorită unei varietăți bogate de cămăși de noapte vei găsi întocmai modelul favorit. Iată deci care sunt cele mai importante criterii de selecție pentru alegerea pijamalei favorite.

 

Modelul cămășii de noapte

Cămășile de noapte sunt prezente într-o plajă extinsă de modele și culori, de aceea este important să le alegi pe cele confortabile, dar care îți oferă, de asemenea, o stare de bine și un surplus de încredere, chiar și atunci când dormi singură la tine în locuință. Astfel, printre cele mai populare modele se numără:

  • Cămașă de noapte confortabilă. Cămășile de noapte de dimensiuni midi sau lungi oferă un confort sporit pe perioada nopții și sunt ideale atunci când mergi la cineva în vizită.

  • Cămașă de noapte sexy. Fie că ești la tine acasă, într-un concediu sau în apartamentul partenerului tău de viață, o cămașă sexy de noapte va pipera atmosfera din dormitor. Croiala acesteia îți va pune în evidență cele mai frumoase trăsături. Poți asorta o lenjerie sexy pentru un plus de încredere și senzualitate!

  • Cămașă de noapte sport. O cămașă de sport pentru odihnă poate fi purtată și pentru activitățile zilnice din locuință. Majoritatea sunt dotate cu buzunare și fabricate din materiale lejere. Totodată, o astfel de cămașă poate fi purtată și în excursiile cu cortul!

 

Materialul cămășii de noapte

Există, de asemenea, foarte multe materiale din care sunt fabricate cămășile de noapte. Printre cele mai îndrăgite materiale se numără bumbacul deoarece îți lasă o piele fină, fără să o irite nici măcar atunci când transpiri. Totodată, bumbacul este ideal pentru persoanele cu piele sensibilă sau cu predispuse la alergii.

 

Cămășile de noapte din dantelă, satin și vâscoză sunt incredibile pentru o seară alături de partenerul tău. Ele oferă un plus de atractivitate, eleganță și feminitate, toate materialele fiind irezistibile atât ca aspect, dar și la atingere.

 

La polul opus, dacă preferi lejeritatea și confortul mai presus de orice, atunci recomandăm cămășile de noapte din in, iar pentru perioadele mai reci alege materialul de finet (bumbac mai gros și mai pufos) și produsele cu mânecă 3/4 sau lungă.

 

Designul cămășii de noapte

Alături de modelul și de materialul din care sunt fabricate cămășile de noapte, contează foarte mult și designul acestora. De exemplu, poate ești o persoană care preferă simplitatea în haine mai presus de un model încărcat sau, poate preferi un model floral.

 

Alături de preferințele tale, uneori este important să ai în vedere și contextul. De exemplu, dacă dormi la tine acasă sau la cea mai bună prietenă vei putea alege întocmai modelele favorite. Pe de altă parte, dacă mergi la o conferință business ce durează mai multe zile, recomandăm să optezi pentru un design simplu, în culori monocrom sau pastelate. Există întotdeauna posibilitatea de a te întâlni cu unul dintre colegii sau chiar șefii tăi.

 

Croiala cămășii de noapte

Croiala definește foarte mult modelul pe care-l vei alege pentru cămașa de noapte. De exemplu, pentru noile mămici sunt recomandate croielile cu tăietură sub sâni. Ea poate fi prinsă cu pliuri, șiret sau bandă elastică.

 

Pe de altă parte, există croieli drepte: de sus până jos pentru cele ce preferă un model simplu, sau sub formă de trapez (cunoscute și sub denumirea de croială în A) - unde partea de jos este mai largă. Cea din urmă scoate în evidență formele doamnelor și domnișoarelor, așa că fii atentă și la lenjeriile intime pe care le vei purta.

 

Cămăși de noapte pentru persoanele însărcinate și care alăptează

Deoarece sarcina și perioada următoare sunt momente mai dificile din viața oricărei noi mămici, vei avea nevoie de o costumație lejeră. Alături de lenjeria modelatoare de după naștere care îți oferă o siluetă frumoasă și un sentiment de confort, nu uita să alegi întocmai o cămașă de noapte potrivită pentru nevoile tale.

 

Cămașa de noapte pentru persoanele însărcinate și pentru alăptat trebuie să-ți ofere accesibilitate mare, având acces ușor la sănii tăi ori de câte ori este nevoie. Modelul este lejer deoarece la spital vei primi vizite din partea asistentelor, iar acasă va trebui să-ți fie ușor să te miști, să ajungi la toaletă și să te bucuri de un somn odihnitor.

 

Cu atât mai mult, materialul contează extrem de mult, mai ales dacă ai născut prin cezariană deoarece, în primele zile, îți vei dori un material lejer care să nu irite pielea, dar și în perioada următoare: pentru alăptat. Noi recomandăm bumbacul organic, vâscoza sau mătasea naturală. Nu în ultimul rând, ține minte că în această perioadă vei avea nevoie de o măsură mai mare decât cea pe care o porți de obicei.

 

Cămașă de noapte pentru bărbați

Cămășile de noapte pentru bărbați fac parte dintr-un domeniu de discuție foarte controversat în societate. Cu toate acestea, deși multe persoane ale genului masculin nu doresc să poată acest tip de pijama bărbătească, sunt mulți care consideră croiala extrem de confortabilă și relaxantă. 

 

Cămașa de noapte nu a apărut în perioada contemporană ci este întâlnită tocmai din Evul Mediu, când soldații o purtau pe sub armură iar noaptea ca pijama. Deși aceasta a fost înlocuită treptat cu piesele vestimentare de noapte în două articole, și cămașa a rămas în rândul celor mai populare pijamale bărbătești.


O cămașă de noapte ideală pentru tine îți va aduce confortul seară de seară, de aceea este important să alegi întocmai piesele vestimentare de care ai nevoie. Ia întotdeauna în calcul și croiala și materialul acesteia, pentru un somn odihnitor și pentru o stare de bine pe întreaga perioadă a nopții!

Ultimele stiri

Inscrie-te la newsletter

Si primesti 10% reducere

Transport gratuit Peste 200 Lei
Suport pentru cumparaturile online
Retur garantat in termen de 14 zile
Securizare Pentru plati online
  Produsul a fost adaugat in cos