TRANSPORT GRATUIT Peste 200 Lei
RETUR GARANTAT in termen de 14 zile

Colanti, dresuri sau sosete? Tipuri de ciorapi de dama si idei de asortare

Utilizarea in tinute a dresurilor, ciorapilor si colantilor ofera numeroase beneficii. Dincolo de faptul ca asigura confortul termic necesar in anumite perioade ale anului, acestea accesorizeaza tinutele si, in functie de model, le confera un plus de originalitate, eleganta sau extravaganta. 

Astazi, descopera tot ce trebuie sa stii despre alegerea si asortarea dresurilor de dama, a sosetelor lycra si a colantilor, produse pe care le poti gasi in colectia noastra. 

Cum alegi si sa porti dresurile tip pantalon?

Dresurile tip pantalon sunt folosite de catre femeile din toata lumea, fiind extrem de practice. Alegandu-le, nu vei avea nevoie de portjartiere sau alte accesorii suplimentare de sustinere. Mai mult decat atat, gama de produse este extrem de variata, asadar cu siguranta ca orice femeie va gasi un model pe gustul sau. In functie de grosimea lor, acest tip de dresuri poate fi purtat in sezonul cald sau in anotimpul rece. Cele mai frecvent utilizate materiale pentru confectionarea dresurilor tip pantalon sunt lycra, microfibra si fibra acrilica. In timp ce lycra reda forma ciorapilor dupa purtare, microfibra le confera elasticitate si flexibilitate. Fibra acrilica este foarte apreciata pentru proprietatile sale termice. 

Un alt criteriu important in functie de care sa alegi dresurile stil pantalon este tipul cusaturii. Aceasta poate fi plata, (cum se intampla deseori in cazul dresurilor de calitate, care ofera confort si nu se observa de sub haine), sau proeminenta. 

Cum alegi dresul in functie de bazon

Bazonul este acea parte a dresului care acopera zona taliei si a soldurilor. Deseori, in limbajul comun, acesta este numit si ”chilotul dresului”. In functie de modelul sau, poti alege urmatoarele stiluri de dresuri:

  • Dresurile cu bazon intarit. Bazonul intarit se regaseste la majoritatea dresurilor cu o grosime de peste 40 den. In anumite cazuri, bazonul este modelator si reduce liniile inestetice din zona taliei si a soldurilor. 
  • Dresurile cu bazon in forma de ”T”. Acestea prezinta o intaritura in forma literei ”T” pe cusatura dresului, care ajuta la protejarea acestuia, sporindu-i rezistenta. 
  • Dresurile fara bazon. Sunt, de regula, cele de pana la 20 den si nu fac distinctia intre zona taliei si restul piesei. Reprezinta optiunea perfecta pentru tinutele mulate, la care vrei sa maschezi prezenta acestui accesoriu.

Dresurile plasa - de ce si cum sa le purtam?

Dresurile tip plasa fac parte dintre accesoriile privite cu reticenta de multe dintre reprezentantele sexului frumos. Totusi, ele sunt prezente deja de ani buni in moda strazii si au devenit o atractie inclusiv pentru cele care abordeaza de regula un stil vestimentar conservator. 

Asadar, daca vrei sa iesi din sfera confortului, experimenteaza outfituri in care sa integrezi dresurile din plasa. Acestea transmit feminintate, senzualitate si te invaluie intr-o alura de mister. Nu in ultimul rand, ciorapii tip plasa infrumuseteaza linia piciorului si ofera un avantaj de necontestat: versatilitatea. 

Poarta ciorapii plasa cu rochii si fuste, sau in completarea hanoracelor si camasilor supradimensionate. Pantalonii ce lasa glezna la vedere se pot purta si ei cu astfel de dresuri pe dedesubt. In ceea ce priveste incaltamintea, alege mocasinii, cizmele, bocancii sau pantofii cu toc, dar si modelele mai formale, precum incaltamintea Oxford.

 

Cum alegi dresurile pentru birou?

Dresurile subtiri sunt ideali pentru construirea unui outfit office. Poti opta implicit pentru dresuri cu model, care confera picioarelor un aspect feminin si care contribuie, totodata, la realizarea unui look care inspira incredere si profesionalism. 

Ce tip de ciorapi alegi pentru ocaziile speciale?

Ciorapii subtiri sunt adecvati pentru a completa tinutele pe care le porti la evenimente festive. Poate participi la o nunta in calitate de domnisoara de onoare, nasa sau esti chiar tu mireasa? O pereche de ciorapi peste genunchi, accesorizati cu portjartiera sunt ceea ce ai nevoie pentru a te simti mai eleganta si mai sexy. In plus, picioarele tale iti vor multumi daca alegi dresuri, chiar daca pantofii tai nu sunt tocmai cei mai comozi!

Dresurile semi-transparente sunt cea mai buna varianta pentru perioada evenimentelor, respectiv sezonul de primavara-vara si au o grosime cuprinsa intre 30 si 50 den.

Cum poti purta dresurile cu model?

Dresurile cu dungi verticale, cele cu buline, fundite sau alte forme amplasate pe diverse parti ale lor dau o nota de creativitate oricarei tinute. Astfel de modele de dresuri sunt ideale pentru a fi purtate in asociere cu pantaloni scurti, obtinand astfel un look de festival sau de iesit in oras. Accesoriile despre care vorbim pot avea, pe langa rolul estetic si o functionalitate aparte; de exemplu, dresurile cu dungi verticale vor crea iluzia unor picioare mai lungi. 

Cum porti dresurile si sosetele de dama pe timpul verii 

In ciuda temperaturilor crescute specifice sezonului cald al anului, poti aduce un plus de farmec tinutelor tale alegand ciorapi si sosete. Poti alege modele din materiale mai fine, cu sau fara lycra, cu jartiere pentru un plus de confort, iar lista poate continua. Dresurile ultratransparente si transparente sunt perfecte pentru perioada calda a anului si sunt cuprinde intre 5 si 30 den. Ele pot avea o textura mate sau shiny si creeaza un look natural. Totusi, in cazul in care vrei sa estompezi micile imperfectiuni ale picioarelor evita-le pe cele stralucitoare si alege-le in schimb pe cele mate.

Ce dresuri sa alegi iarna?

Iarna trebuie sa arati bine si sa alegi haine calduroase, totodata. In functie de locul in care te pregatesti sa mergi, poti alege ciorapi foarte grosi (cunoscute si ca dresuri opace), de pana la 250 den (si de minim 50 den). Tine cont de faptul ca dresurile, cu cat sunt mai groase, cu atat vei resimti nevoia ca ele sa fie confectionate dintr-un material prietenos cu pielea ta. Bumbacul este o varianta buna, la fel si microfibra. In ceea ce priveste finisajul, poti opta pentru dresuri mate sau lucioase - tu alegi!

Cum alegi ciorapii cu banda adeziva?

Ciorapii cu banda adeziva te pot salva din multe situatii in care vrei sa te bucuri de o tinuta spectaculoasa si confortabila in acelasi timp. Aceste articole sunt preferatele mireselor, deoarece permit accesorizarea chic cu o jartiera, dar ele nu sunt singurele. Recomandarea noastra este sa optezi pentru ciorapii cu banda siliconica. Ei previn iritatiile, impiedicand transpiratia in exces si, in plus, se fixeaza foarte bine pe picior. Printre alte avantaje ale acestora, ciorapii cu banda adeziva sunt mai usor de purtat decat dresurile pantaloni si decat cele cu portjartiera deoarece nu strang talia si coapsele si sunt mai confortabile chiar si in zilele calduroase. Le poti purta alaturi de o jartiera chic sau de sine statatoare. De obicei, pe piata vei regasi ciorapi cu banda de grosimi mici, de pana la 20 den, cu sau fara model si intr-o gama variata de nuante.

Cum alegi culoarea dresurilor si a ciorapilor?

Dresurile si ciorapii de dama sunt disponibili intr-o gama cromatica extrem de variata. Cei subtiri imita fidel aspectul natural al pieliii, in timp ce in ceea ce priveste modelele opace variantele de culoare sunt infinite. Poti opta pentru clasicul negru in orice ocazie, indiferent ca vrei sa realizezi o tinuta de zi sau de seara, insa nu ezita sa experimentezi si sa-ti pui in aplicare creativitatea cu ajutorul unor dresuri in culori indraznete. 

  • Ciorapii maro se potrivesc sezonului de toamna;
  • Ciorapii in tonuri de albastru complimenteaza atat femeile cu pielea inchisa la culoare, cat si pe cele care au nuanta pielii mai deschisa;

  • Ciorapii in culori vibrante reprezinta o alegere indrazneata si trebuie combinati in outfituri nu foarte colorate. 
  • Ciorapii de culoarea pielii trebuie sa fie cu cel mult o nuanta mai deschisa decat culoarea pielii tale. Daca exista o diferenta prea mare intre cele doua, vei obtine un look inestetic. Poarta dresurile de culoarea pielii in tinute lejere, de vara, dar si in vestimentatii mai formale. 

Ciorapi cu banda adeziva Coco T21

Cum asortam sosetele lycra?

Sosetele din lycra nu ar trebui sa lipseasca din garderoba ta. Ele sunt esentiale pentru tinutele de primavara, atunci cand vremea se incalzeste si incepi sa porti pantofi mai decupati. Le poti alege de fiecare data cand porti pantaloni si pantofi. Este important sa optezi pentru sosete lycra de calitate pentru a nu purta pantofii pe piciorul gol; astfel, previi bataturile si basicile, iar talpa ta va avea mai multa aderenta la cea a pantofilor. 

O categorie aparte a ciorapilor de dama sunt cele ale dresurilor medicinale, realizate de asemenea din lycra, care au pe talpa elemente de masaj si care nu lasa urme de compresie pe piele in urma purtarii. 

Trebuie sa stii ca poti opta pentru sosete pana la glezna, sau mai lungi, pana la genunchi sau pana la jumatatea gambei, care poarta denumirea de gambaletto. Tu pe care le preferi?

Ce avantaje ofera colantii modelatori 

Probabil ai incercat si tu acest truc pentru a capata un plus de confort termic pe timpul iernii: ai purtat colanti pe dedesubtul pantalonilor. Astfel, ai observat poate ca silueta ta pare sa capete proportii din cauza straturilor de haine pe care le-ai imbracat. Solutia este reprezentata de colantii modelatori, care sunt suficient de grosi pentru a-ti tine de cald, dar care, totodata, iti infrumusetea silueta aplatizand soldurile si coapsele si creeand iluzia unui posterior ridicat. Alege-ti stilul preferat de colanti de dama de pe carouri.ro. 

Colantii, dresurile si sosetele din lycra nu trebuie sa lipseasca din dulapul tau, indiferent de stilul vestimentar pe care il abordezi frecvent. De oricare dintre aceste accesorii ai avea nevoie, in magazinul nostru online, carouri.ro, iti oferim doar produse de calitate premium, in care vei arata si te vei simti de milioane!

Ultimele stiri

Inscrie-te la newsletter

Si primesti 10% reducere

Transport gratuit Peste 200 Lei
Suport pentru cumparaturile online
Retur garantat in termen de 14 zile
Securizare Pentru plati online
  Produsul a fost adaugat in cos