TRANSPORT GRATUIT Peste 200 Lei
RETUR GARANTAT in termen de 14 zile

Tinuta pentru picnic: Cum te imbraci la o iesire in aer liber?

Dupa un an 2020 in care iesirile in aer liber au fost restrictionate sever pe fondul temerilor pe care raspandirea virusului Covid 19 le-a generat la nivel global, 2021 a fost anul renasterii turismului de masa dar si al escapadelor in natura; ne-am adus astfel aminte sa traim normal si am invatat o lectie valoroasa: sa apreciem fiecare secunda din viata. Care ar fi tinuta potrivita pentru o iesire in aer liber, tinuta care sa nu ne limiteze miscarea in natura?  

Tinuta ideala pentru doamne

Rochia va fi intotdeauna alegerea perfecta pentru orice doamna sau domnisoara. Pe de o parte, simplitatea designului permite asocierea cu aproape orice obiect vestimentar si accesoriu, iar pe de alta parte este unul dintre putinele obiecte vestimentare despre care se poate spune ca este confortabil. Indiferent ca este lunga, trei sferturi sau chiar scurta, brodata, cu model in culori sau uni, rochia este potrivita pentru picnic deoarece o iesire in natura presupune si mers pe jos, poate chiar un pic de urcus, deci confortul vestimentar este cuvantul de ordine.

Desi la prima vedere nu pare a fi optiunea perfecta, fusta in combinatie cu bluza potrivita este, in conditiile unei alegeri potrivite de materiale si culori, o combinatie irezistibila. Este o combinatie potrivita pentru perspectiva unei zile ceva mai racoroase si este una care poate fi incredibil de eleganta chiar si fara accesorii.

Si pantalonii si salopetele sunt variante bune pentru picnic pentru ca protejeaza pielea piciorului si ciorapul prin vegetatia uscata.  

Indiferent de tinuta adoptata, talpicile raman una dintre acele inovatii in moda care se potrivesc la orice si in orice situatie: sunt atat de comode incat nu se simt in picior, sunt disponibile in culori si nuante variate si sunt realizate din materiale de calitate care permit piciorului sa respire.

Pentru o iesire in natura, cea mai potrivita pereche de incaltaminte este una sport pentru ca acopera in intregime laba piciorului; daca vegetatia locului permite sau daca este o iesire la plaja, mergi si niste sandale.

Pentru a proteja capul si ochii de radiatia solara, este recomandata o palarie cu boruri largi si o pereche de ochelari de soare; aceste accesorii vestimentare pot face o diferenta enorma in ceea ce priveste confortul termic.

Ce pot purta domnii?

Fiind o iesire in natura, asadar mai putin protocolara, codul vestimentar, ca si in cazul doamnelor, trebuie sa fie adaptat mai mult necesitatilor practice si mai putin unei rigori vestimentare.

Prin urmare, pantalonii lungi sau salopetele sunt o alegere excelenta pentru a evita iritatiile provocate de vegetatie sau insecte; o pereche de pantofi sport sunt completarea perfecta pentru o plimbare in aer liber. Ca si in cazul doamnelor, se impune purtarea unei perechi de sosete care are menirea de a oferi protectie labei piciorului dar si de a permite pielii sa respire confortabil.

Sandalele si pantalonii scurti pot fi o optiune daca iesirea in natura este la o plaja, situatie in care pielea nu va fi deranjata de vegetatie, insecte sau contactul cu alte elemente naturale intepatoare.

La nivelul partii superioare, un tricou cu maneca scurta sau o camasa din materiale naturale si care permit pielii sa respire in voie este recomandarea pentru zile calduroase; daca perspectiva ploii este una reala un pulover subtire poate fi un element vestimentar suplimentar binevenit.

La fel ca si in cazul doamnelor, se impune, mai ales in zilele calduroase, acoperirea capului cu o palarie sau sapca si purtarea unei perechi de ochelari de soare. Acestea sunt elemente absolut necesare pentru o minima protectie in fata actiunii directe a radiatiei solare.

Tinute potrivite pentru cei mici

In functie de sex si varsta, tinutele celor mici trebuie adaptate pentru a le oferi protectie in mijlocul naturii dar si un confort absolut necesar, mai ales ca juniorii abia asteapta sa alerge, sa se catere si sa sara peste diferite obstacole.

Incaltamintea trebuie sa fie confortabila si rezistenta si sa protejeze piciorul acoperit de sosete de calitate; incaltamintea este poate cel mai important element din tinuta pentru picnic a celui mic pentru ca acesta are tendinta de a explora mai nesabuit imprejurimile.

In functie de preferinte, se poate opta pentru o combinatie rochie sau fusta si bluza pentru fetite, respectiv pantaloni scurti pentru baieti, mai ales daca ziua este una foarte calduroasa; este bine totusi sa luati in considerare si o a doua tinuta, de rezerva, care sa fie o pereche de pantaloni lungi sau salopeta, mai ales pentru situatia in care iesirea este intr-o zona impadurita sau cu vegetatie inalta.

Ca si in cazul celor mari si pentru cei mici este absolut necesara protejarea de actiunea directa a razelor soarelui prin purtarea unei palarii sau a unei sepci asortate.

O iesire la picnic nu impune un formalism anume ci este o oportunitate pentru o tinuta lejera, casual, care poate fi in acelasi timp eleganta si practica. Alegerea unor culori vesele, a unor haine confortabile si a unor perechi de incaltaminte usoare sunt secretele unui mix vestimentar reusit. Si pentru ca tot vine toamna, o pereche de cizme de cauciuc pentru zilele ploioase, poate fi o optiune buna la capitolul incaltaminte copii.

Ultimele stiri

Inscrie-te la newsletter

Si primesti 10% reducere

Transport gratuit Peste 200 Lei
Suport pentru cumparaturile online
Retur garantat in termen de 14 zile
Securizare Pentru plati online
  Produsul a fost adaugat in cos