TRANSPORT GRATUIT Peste 200 Lei
RETUR GARANTAT in termen de 14 zile

Stilul grunge: Piese vestimentare esențiale și reguli de bază

Stilul vestimentar grunge a apărut la începutul anilor '90 sub îndrumarea tinerilor din subculturile rock, rock n' roll, funk, punk, heavy metal și indie rock. De-a lungul timpului, grunge a trecut de la o simplă modă fashion la un stil de viață, de aceea este recunoscut chiar și în prezent și purtat de foarte multe persoane din numeroase culturi ale tineretului!

 

Dacă dresul plasă, tricourile crop top, lanțurile de blugi și bluzele oversized cu trupe fac parte din garderoba ta, atunci cu siguranță ești pasionată de acest stil mainstream și haute couture deopotrivă. Vezi în continuare care sunt caracteristicile grunge, care sunt regulile de bază și descoperă câteva idei de ținute și piese vestimentare!

 

Care sunt regulile de bază ale stilului grunge

Stilul grunge este definit prin diferite piese vestimentare specifice, dar și prin accesoriile purtate, pin machiaj și coafură, atitudine, comportament și limbaj. Poți combina foarte multe outfituri și idei pentru grunge, însă este important să ai în vedere reguli următoare de bază, astfel încât să rămâi în registrul acestui look trendy!

 

Tricourile. Menționat anterior, stilul grunge are nevoie de tricouri, bluze și crop tops, cu mesaje, cu forme geometrice, cu design stil SKA sau cu postere cu trupe: frecvent vei întâlni Nirvana AC/DC, Metallica, Pink Floyd, Alice in Chains sau Pearl Jam.

 

Denimul. Denimul (geaca, pantalonii, vestele, cămășile) face parte din unul dintre cele mai importante materiale vestimentare pentru stilul grunge. Adesea, hainelor le sunt aplicate ținte de material argintiu, patch-uri sau imprimeuri cu trupe, animal print sau mesaje.

 

Pielea. Alături de denim, hainele de piele fac furori în continuare în rândul persoanelor care preferă stilul grunge și nu numai! Colanții de piele, pantalonii sau gecile cu fermoar, ținte și șiret sunt considerate piese vestimentare atemporale.

 

Layers. În perioada sezonului rece: toamna și iarna, nu alege o singură piesă călduroasă de vestimentație, ci îmbracă-te în mai multe straturi de haine: maiou, tricou, crop top, bluză și ulterior jachetă.

 

Culorile stridente. Nu! Culorile vii nu își au locul în stilul grunge. Poartă ținute cu palete cromatice reci, întunecate sau natural luminoase. Cu atât mai mult, inserțiile de paiete, margele, etc, nu sunt întâlnite pe suprafața hainelor.

 

Încălțămintea uzată. Grunge nu are timp pentru pantofii cu toc! Bocancii army cu poveste, cei uzați, trecuți prin multe peripeții sunt cei care se vor asorta cel mai bine cu acest stil vestimentar.

 

Machiajul. Dacă în prezent machiajul de zi se diferă de cel de seară, ei bine pentru stilul grunge există machiajul grunge! Ai nevoie de un fard puternic pigmentat de nuanțe închise, dar și de un ruj ce accentuează buzele. Make-up-ul în sine nu este complicat, însă necesită o culoare accentuată.

 

Coafura. Dacă atunci când te trezești părul tău este messy, răvășit și încurcat, însă îți oferă o imagine interesantă, atunci nu vei avea nevoie de foarte multe retușuri.

 

Atitudinea. Atitudinea grunge este reprezentată printr-un comportament relaxat și nonconformist. Fiind considerat un stil rebel, prin atitudinea specifică și ținutele pe care le porți sigur vei fi un „start de conversație” pentru cel puțin câteva persoane pe lângă care treci pe stradă deoarece nu toată lumea înțelege acest stil. 

 

Idei de ținute în stil grunge

Rochiile. Rochiile în stil grunge au un aspect minimalist, însă dur. Pot fi realizate din numeroase materiale confortabile și lejere. Deasupra acestora poartă o jachetă de piele sau denim și, bineînțeles, nu uita de bocanci, dar și de un dres potrivit cu stilul abordat

  • Rochiile pot fi scurte, midi sau maxi, unele dintre acestea având dantelă pe deasupra, iar altele adoptă un design asimetric, SKA sau oversized.

 

Fustele. Fustele grunge sunt confecționate din piele, catifea, lână, denim și bumbac. Alege lungimea și modelul ideal pentru tine, însă nu uita că ai nevoie de un look rock! Asortează fusta cu un crop top, un cardigan sau o jachetă mai lungă.

 

Jeanșii. Pantalonii de blugi sau de denim fac parte din topul pieselor atemporale, ce nu țin cont de stilul sau epoca modei, și cu toate acestea pot fi introduși în orice stil vestimentar. Adaugă blugilor lanțuri, manșete, găuri, rupturi și franjuri, alege blugii cu design prespălat sau cu patch-uri.

 

Cămășile în carouri. Cămășile în carouri, cunoscute ca modelul SKA, sunt des întâlnite în stilul grunge la femei și bărbați deopotrivă. Le poți purta drept haină de protecție împotriva vântului sau se vor asorta excelent cu o geacă army oversized.

 

Bocancii. Bocancii se vor potrivi la fix cu stilul grunge, atât cu fustele și rochiile, dar și cu jeanșii. Asortează o pereche de bocanci pe glezne cu ciorapi peste genunchi, pantaloni scurți și un tricou oversized cu trupa ta favorită.

 

Stilul grunge continuă să facă furori în rândul tineretului care îndrăgește muzica, cultura și subgenurile rock, fiind și în prezent una dintre tendințele momentului! Găsește combinațiile potrivite pentru tine și simte-te incredibil cu imaginea, stilul și atitudinea ta!

Ultimele stiri

Inscrie-te la newsletter

Si primesti 10% reducere

Transport gratuit Peste 200 Lei
Suport pentru cumparaturile online
Retur garantat in termen de 14 zile
Securizare Pentru plati online
  Produsul a fost adaugat in cos