TRANSPORT GRATUIT Peste 200 Lei
RETUR GARANTAT in termen de 14 zile

Stilul scandinav în vestimentație: Reguli și idei de ținute

 

Stilul scandinav în vestimentație combină variate piese simple, cu model modern, elegante și atrăgătoare deopotrivă. Chiar mai mult, nordicii folosesc des conceptul de „hygge”, însemnând comoditate și confort, atât din perspectiva ținutei dar și a ambientului: outfit confortabil, atmosferă primitoare, lumânări discrete și parfumuri naturale.

 

Dacă vrei să abordezi un stil vestimentar scandinav, atunci vezi care sunt regulile principale pentru outfituri și ce combinații poți crea! Combină o ținută lejeră, elegantă și potrivită gusturilor tale într-un stil nordic, indiferent de evenimentul la care participi!

 

Îmbrățișează minimalismul

Vestimentația în stil scandinav este definită de haine monocrome sau în cel mult două nuanțe, în special prin combinarea paletelor cromatice nude, bej, verde fistic, roz pal, albastru foarte deschis, negru, gri și alb. Outfitul nordic dorește să atragă atenția asupra naturaleții și frumuseții omului în defavoarea unei ținute bogate, pline în design, paiete sau alte croieli sofisticate.

 

O idee de outfit în stil scandinav și minimalist, potrivită pentru locul de muncă, dar și pentru alte activități cotidiene poate fi formată din: bluză de calitate de culoarea gri, fustă neagră, de lungime mini sau maxi și cu pliuri, un dres cu model și accesoriile de rigoare: bijuterii, încălțăminte și geantă. Cu acest outfit nu vei avea cum să dai greș, iar lumea va aprecia bunul simț și calitatea pieselor!

 

Investește în ținute de culoarea negru

Fie că alegi o pereche de pantaloni, un tricou, o bluză sau alte piese vestimentare de culoarea negru, este recomandat să adaugi acea nuanță în stilul pe care vrei să-l abordezi. Negrul este o culoare solidă, elegantă, și care oferă numeroase beneficii pentru toată lumea. Pentru ocaziile speciale, optează pentru o rochie în stilul Little Black Dress - vei arăta incredibil! Asortează rochia cu o pereche de dres subțire pentru un surplus de dichis.

 

Nu te rezuma la un singur articol

 

O altă trăsătură definitorie a stilului nordic, scandinav, este dorința de a adăuga mai multe straturi de haine. Deoarece în cea mai mare parte a timpului sunt temperaturi scăzute în nord, însă spațiile indoors sunt încălzite, localnicii au nevoie de haine subțiri și groase deopotrivă. 

 

Poți asorta o pereche de pantaloni negri cu o bluză elegantă în nuanțe de nude, de exemplu, și cu o pereche comodă de pantofi. Peste bluză alege un palton de culoarea negru sau într-o nuanță asemănătoare bluzei. În cazul în care este foarte frig, nu uita de căciulă, fular și mănuși!

 

Dacă vei petrece după-amiaza la prietenii tăi în locuință și vrei să porți o vestimentație nordică, atunci poți alege o fustă neagră și midi, cu un tricou sau maiou monocrome peste care adaugi un cardigan tot în culoarea negru. Pentru că vei merge într-un loc călduros și comod, recomandăm să porți un dres trecut de genunchi pe care-l poți da jos ușor în cazul în care nu îți este frig.

 

Frumusețea hainelor tricotate

Revenind la cuvântul anterior de „hygge”, nordicii preferă hainele cu o textură moale, în special bluzele sau puloverele din lână, alături de fuste din satin lucios sau alte materiale confortabile. Totodată, ele sunt ideale pentru serile târzii în aer liber sau chiar pentru anotimpul rece, fiind acompaniate de o pereche groasă de pantaloni și pantofi adecvați.

 

Încălțăminte confortabilă

Asemeni outfitului, încălțămintea trebuie să-ți ofere confort și libertate în mișcare. tenișii și pantofii sport sunt printre articolele favorite de către nordici, însă pentru perioade friguroase, alege o pereche de botine, bocanci sau cizme până la gleznă. Printre cele mai îndrăgite texturi se numără pielea naturală și pielea întoarsă, iar când vine vorba de culori, acestea vor face parte din aceeași gamă cromatică: negru, alb, gri, maro sau chiar roșu burgundy.

 

Deoarece nordicii îmbrățișează natura, o vestimentație recomandată pentru mersul pe bicicletă, de pildă, ar putea fi creată dintr-o pereche de pantaloni confortabili, un tricou alb, șosete scurte și teniși albi sau negri pentru a se potrivi cu restul hainelor. Fiind o zonă cu vreme imprevizibilă, nu uita să ai la tine o bluză cu mânecă lungă sau chiar și o umbrelă.

 

Accesoriile și bijuteriile

Nu există stil fără accesorii și bijuteri, indiferent de cantitatea, modelul sau stilul acestora. Pentru nordici, contează mai mult rafinamentul pus în valoare de către aceste accesorii, mai mult decât modelul individual al unei bijuterii sau numărul de accesorii purtate.

 

Cu toate acestea, femeile încearcă să găsească un echilibru între hainele minimaliste și bijuterii, astfel încât să-și scoată în evidență cele mai frumoase trăsături. Există o varietate de combinații pe care le poți încerca, singura regulă este ca elementele de decor să fie elegante și cu aspect plăcut.

 

Stilul vestimentar scandinav este apreciat de foarte multe persoane și purtat la foarte multe ocazii și evenimente speciale. Este important ca, înainte de toate, să te simți confortabil cu hainele pe care ți le alegi, iar dacă îți dorești mai multă personalitate în acestea, încearcă să combini mai multe haine sau să înfrumusețezi ținuta cu bijuterii de calitate!

Ultimele stiri

Inscrie-te la newsletter

Si primesti 10% reducere

Transport gratuit Peste 200 Lei
Suport pentru cumparaturile online
Retur garantat in termen de 14 zile
Securizare Pentru plati online
  Produsul a fost adaugat in cos