TRANSPORT GRATUIT Peste 200 Lei
RETUR GARANTAT in termen de 14 zile

8 reguli vestimentare pentru barbati eleganti

Vestimentatia barbateasca este foarte importanta pentru evenimentele de zi cu zi din viata oricarui reprezentant al sexului puternic. O tinuta eleganta si in ton cu ocazia speciala poate atrage privirile tuturor persoanelor dintr-o incapere, iar tu te vei simti mult mai bine, interactionand cu invitatii, colegii sau prietenii tai din cadrul intalnirii sau spatiului business.

Articolele vestimentare trebuie sa se potriveasca perfect cu accesoriile in functie de stilul abordat, de imprimeu si de modelul acestora. Citeste randurile de mai jos si vei descoperi regulile de conduita vestimentara!

Opteaza pentru un costum potrivit conformatiei si inaltimii tale

Costumul trebuie sa vina elegant pe corp. Inainte de a alege direct marimea hainelor pe care stiai ca o ai, incearca sa probezi atat o masura mai mica, cat si una mai mare pentru a te asigura ca faci decizia corecta.

Piesa principala a costumului, sacoul, trebuie sa aiba manecile de o lungime potrivita, adica suficient cat sa le acopere pe cele ale camasii. Totodata, sacoul care are doi nasturi in loc de unul este mai avantajos deoarece se asaza mult mai bine pe corp.

Alege camasa corecta si gulerul potrivit

In functie de corpul tau, exista camasi cu marimi diferite, potrivite pentru orice conformatie. Este important sa probezi camasile inainte de a le achizitiona deoarece acestea se numara printre piesele vestimentare care atrag imediat atentia.

Pentru un costum elegant si formal, opteaza pentru nuante pastel sau neutre, precum albul, griul sau negrul. Materialul trebuie sa se potriveasca perfect cu cel al pantalonilor si al sacoului.

Gulerele sunt de mai multe feluri: clasic, wide spread, button-down sau de seara (detasabil). In functie de evenimentul la care participi, asigura-te ca alegi o camasa cu gulerul potrivit.

Alege lungimea corecta a pantalonilor

Pantalonii trebuie sa se potriveasca stilului si corpului tau. Lungimea corecta va oferi costumatiei un aspect formal, elegant si placut. De aceea, se recomanda ca pantalonii sa acopere sosetele barbatesti si sa ajunga aproape de partea superioara a pantofilor.

Alegerea pantofilor potriviti

Pantofii sunt o piesa de rezistenta pentru barbatul elegant! Incaltamintea trebuie aleasa cu atentie sporita deoarece va putea fi folosita la numeroase evenimente sau chiar pentru activitatile de zi cu zi. Cand probezi pantofii, asigura-te ca porti o pereche de sosete simple, cu densitate medie.

Pantofii ar trebui sa fie inchisi la culoare: negru, maron, burgundy, albastru inchis. Totusi, negrul este nuanta care se asorteaza cel mai bine cu majoritatea outfiturilor din garderoba ta.

Vestimentatia si cureaua, alese la fix

Pantofii, cureaua si cravata trebuie sa se potriveasca. Nuanta pantofilor influenteaza foarte mult alegerea curelei. De exemplu, daca vei purta pantofi din piele mahon, atunci si centura trebuie sa faca parte din aceeasi clasa cromatica.

Asortarea vestimentatiei cu sosetele

Ciorapii sunt un accesoriu necesar in tinutele masculine. Culoarea acestora trebuie sa fie in ton cu gama cromatica a pantalonilor, nu a pantofilor. De exemplu, daca ai o pereche de pantaloni negri si o incaltaminte maron, atunci, sosetele se recomanda a fi tot negre. In plus, acestea trebuie combinate cu textura costumului.

Sosetele scurte sunt potrivite pentru stilul urban, casual, sport, streetwear sau smart-casual. Pentru tinuta eleganta, opteaza pentru o pereche de ciorapi lungi sau medii, deoarece, gleznele trebuie sa fie acoperite in timpul intalnirilor business sau a evenimentelor speciale.

Cravatele cu imprimeuri amuzante

Cravatele cu imprimeuri amuzante sunt distractive si prietenoase, insa, acestea se potrivesc stilului casual sau urban. Ele distrag atentia vestimentatiei, devenind punctul de interes al outfitului. Pentru o tinuta formala, eleganta este recomandat sa alegi o cravata cu imprimeu simplu si discret, care sa se asorteze cu hainele.

Exista numeroase aspecte importante pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi cravata. Astfel, acest accesoriu trebuie sa fie intotdeauna mai inchis la culoarea decat nuanta camasii iar lungimea sa trebuie sa ajunga pana la catarama centurii.

Ochelarii de soare la costumele elegante

Ochelarii de soare nu sunt un accesoriu necesar, insa, completeaza vestimentatia si iti ofera un look chic si personalizat. In functie de evenimentul la care participi, incearca, pe cat posibil, sa alegi modelul de ochelari de soare care sa se potriveasca ocaziei, activitatii, outfitului, gusturilor si personalitatii tale.

Codurile vestimentare elegante barbatesti

  • White-tie. White-tie reprezinta outfitul formal pentru ocaziile extrem de importante, precum ceremoniile, participarea la evenimentele luxury, nuntile de high-class. Tinutei nu trebuie sa ii lipseasca fracul, camasa, cravata sau papionul si pantofii din piele.
  • Black-tie. Aproape la fel de important ca white-tie, black-tie este adesea intalnit la absolviri, gale sau nunti mai permisive. Costumul trebuie sa fie format din sacou, camasa, cravata sau papion negru si pantofi din piele.
  • Semiformal. Costumul semiformal sau elegant business este frecvent observat in intalnirile office, in spatiile de munca restrictive sau la evenimente si petreceri de tip corporate.
  • Smart-casual. Smart-casual imprumuta anumite piese din vestimentatiile elegante si cele casual, precum camasa si jeansi sau o bluza simpla si o pereche de pantaloni din material de lana sau bumbac. Pot fi purtate la intalnirile cu prietenii sau la locul de munca.

Indiferent de stilul abordat, de culorile alese si de evenimentul la care participi, incearca sa asortezi piesele vestimentare la personalitatea ta cat si la importanta si tematica evenimentului. Astfel, nu te vei simti prea sofisticat sau prea putin elegant. Alege outfitul potrivit si bucura-te de o seara importanta!

Ultimele stiri

Inscrie-te la newsletter

Si primesti 10% reducere

Transport gratuit Peste 200 Lei
Suport pentru cumparaturile online
Retur garantat in termen de 14 zile
Securizare Pentru plati online
  Produsul a fost adaugat in cos