TRANSPORT GRATUIT Peste 200 Lei
RETUR GARANTAT in termen de 14 zile

Cămașa de noapte sau pijama din două piese: Ce alegi?

Toată lumea are nevoie de un somn odihnitor și de clipe de relaxare într-un pat confortabil, cu lenjeria proaspăt schimbată și cu haine lejere și plăcute la atingere. După o zi încărcată corpul tău va dori momente de repaus pentru a-și recăpăta energia!

 

Cu toate acestea, sunt multe persoane care preferă cămașa de noapte, pe când altele aleg pijamaua. Tu ce alegi? Hai să descoperim împreună care sunt avantajele fiecărei ținute de noapte și cum reușesc acestea să îți facă somnul mai plăcut!

Tipuri de cămăși de noapte: Caracteristici și avantaje

Asemeni outfitului de zi cu zi sau pentru evenimentele speciale, cămășile de noapte pot fi încadrate în mai multe stiluri vestimentare, unele dintre acestea oferind mai mult confort, iar altele un aspect elegant. În funcție de dorințe și nevoile tale, vei găsi o gamă extinsă de modele de cămăși de noapte, luând în considerare design-ul, materialul sau culoarea.

 

Cămașă de noapte - Nightgowns

Asemeni numelui, cămașa de noapte în stil Nightgowns este elegantă, feminină și senzuală. Vei găsi foarte multe modele: cu mâneci lungi, bretele tip maiou, din bumbac sau de mătase. Poate varia ca lungime și este ideală în special pentru sezonul cald, datorită lejerității și sentimentului vaporos pe care-l oferă. Este una dintre cele mai îndelungate cămăși de noapte pentru femei din istorie, fiind folosită și în prezent.

 

Cămașă de noapte - Nighties

Nighties sunt cămășile de noapte scurte, relativ transparente, ușor de purtat, feminine și provocatoare deopotrivă. Sunt confecționate din materiale ce nu irită pielea, în special mătase, unele dintre acestea având și dantelă. Există seturi de Nighties ce oferă cămașă, sutien și lenjerie intimă sau pot fi achiziționate drept piese principale.

Cămașă de noapte - Sleepshirts

Au existat unele perioade în istoria modei în care cămășile supradimensionate și largi făceau parte din topul fashion. Ei bine, în prezent există modele de cămăși de noapte din materiale diferite, moi cu nasturi sau stil tricou, ideale pentru perioadele de odihnă. În funcție de lungimea cămășii Sleepshirts, acestea pot fi dintr-o singură piesă sau din două: alături de pantaloni scurți de dormit.

 

Cămașă de noapte - Halatul

Halatul este o piesă vestimentară ideală atât pentru odihnă, dar și pentru purtat în casă. Poate fi luat peste cămașa de noapte, peste pijama sau folosit direct deasupra lenjeriei intime. Vei găsi numeroase materiale potrivite pentru halate: de la bumbac la mătase, satin, fleece sau poliester.

Tipuri de pijamale: Caracteristici și avantaje

Pijamalele sunt folosite în prezent atât pentru odihnă, dar și drept haine de casă și pentru activitățile de la job deoarece majoritatea lucrează din locuințele proprii. Cu toate acestea, principalul scop al acestora este de a oferi somnului confort și relaxare. Deci, trebuie să alegi cu grijă pijamalele, în funcție de anumite criterii: materialul din care sunt fabricate, modelul, mărimea sau locul în care dormi.

 

Pijamale - Compleu

Compleul este format din două piese, fiind considerate și pijamalele cele mai confortabile și întâlnite în zilele actuale. Poți crea varii combinații cu acestea:

  • Pantaloni scurți - tricou,

  • Pantaloni scurți - bluză cu mânecă lungă,

  • Pantaloni lungi - tricou,

  • Pantaloni lungi - bluză cu mânecă lungă.

Există seturi de pijamale din două piese pentru toate gusturile, cu desene amuzante, cu texte, colorate, florale sau în monocrom. Acestea oferă libertate de mișcare pe perioada somnului, dar și în activitățile realizate casă. Poți chiar combina piesele de la mai multe seturi de pijamale.

 

Pijamale -  Pijamaua cu nasturi

Pijamalele cu nasturi sunt formate dintr-o cămașă și o pereche de pantaloni. Se aseamănă foarte mult cu cămășile bărbătești. Sunt create din materiale mai groase, însă plăcute la atingere: precum flanelul, și pot fi purtate în camera de hotel pentru întrunirile de muncă, în deplasările cu colegii în afara orașului, sau chiar la tine acasă.

 

Pijamale - Salopeta

Salopeta, cunoscută și sub denumirea de Jumpsuits, este o alegere destul de populară în special la persoanele tinere deoarece există foarte multe modele haioase, precum: dinozaur, broască țestoasă sau văcuță. Unele persoane ies cu acestea chiar și la magazin pentru cumpărăturile de ultim moment. În Japonia este chiar un trend cu aceste pijamale, denumite și Kigurumi sau Onesies.

Când este recomandat să porți cămașa de noapte?

  • Sezonul cald. Majoritatea cămășilor de noapte sunt potrivite pentru sezonul cald. Bineînțeles, contează foarte mult materialul și lungimea acestora, însă vara sunt recomandate în special Nighties și Sleepshirts datorită sentimentului de prospețime și răcoare pe care-l oferă.

  • Cămașă de noapte pentru alăptat. Cămașa de noapte oferă mai multe avantaje persoanelor care alăptează sau care sunt însărcinate, spre deosebire de pijama. În principal, acesta oferă lejeritate mai mare atunci când mama vrea să-și hrănească copilul.

  • În serile romantice. Cămașa de noapte Nighties este ideală pentru serile petrecute alături de jumătatea ta. Aceasta va scoate în evidență cele mai frumoase trăsături ale corpului tău.

 

Când este recomandat să porți pijamaua?

  • Sezonul rece. Deși pijamalele pot fi purtate și în sezonul cald, deoarece poți avea un compleu cu tricou și pantaloni scurți, acestea sunt cu precădere purtate în sezonul rece, alături de pantaloni lungi, bluze și uneori chiar halate și șosete călduroase în picioare.

  • În excursii. Excursiile alături de prieteni sau de familie, fie acestea la pensiune sau cu cortul, sunt prilejii ideale în care poți purta pijamaua ta favorită cu desene sau mesaje amuzante.

  • La cea mai bună prietenă. Dacă mergi la un „girls-night” atunci cu siguranță te vei simți mai bine îmbrăcată într-o pijama din două piese sau o salopetă, în defavoarea cămășii de noapte.

 

Acum că știi diferențele dintre cămașa de noapte și pijama, care sunt avantajele fiecărui timp de îmbrăcăminte de odihnă și când este mai bine să porți fie cămașa, fie pijamaua, atunci la următoarea sesiune de shopping îți va fi mult mai ușor să optezi pentru articolele dorite. Noi recomandăm să ai în garderobă atât o cămașă de noapte, dar și o pijama pentru a fi întotdeauna pregătită pentru situațiile surpriză!



Ultimele stiri

Inscrie-te la newsletter

Si primesti 10% reducere

Transport gratuit Peste 200 Lei
Suport pentru cumparaturile online
Retur garantat in termen de 14 zile
Securizare Pentru plati online
  Produsul a fost adaugat in cos