TRANSPORT GRATUIT Peste 200 Lei
RETUR GARANTAT in termen de 14 zile

Cum alegi o pijama: criterii, idei si sfaturi

Confortabile si, de multe ori, o alternativa ideala pentru tinutele de casa in zilele in care lucrezi de acasa si nu ai sedinte sau in weekenduri, pijamalele necesita mai multa atentie decat le acorzi in mod obisnuit.

Pentru ca ne dorim sa te simti bine in pielea ta in fiecare zi, iti vom dezvalui in cele ce urmeaza ce criterii sa iei in calcul cand alegi o pijama de calitate si ce sfaturi sa urmezi pentru a achizitiona cel mai confortabil outfit pentru un somn odihnitor.

Criterii pentru alegerea pijamalelor potrivite

Materialul este esential

Daca vrei sa ai cosmaruri, fa greseala comuna de a alege pijamaua doar in functie de model, culoare si pret. Vei constata ca poti foarte usor sa iti iei adio de la un somn odihnitor daca materialul te deranjeaza.

Atentie! Nu trebuie neaparat sa fie un material de proasta calitate pentru a se incadra in categoria pijamalelor pe care sa le eviti. E posibil, de exemplu, ca matasea sa nu fie unul dintre materialele care te ajuta sa te simti confortabil. Sentimentul pe care matasea il lasa atunci cand iti atinge pielea poate sa iti afecteze somnul, asa ca alege, in schimb, o pijama din bumbac!

Daca obisnuiesti sa ai probleme cu somnul cand vremea se incalzeste radical, in loc sa cauti o modalitate de a dormi in fata frigiderului cu usa deschisa in noptile toride, lasa bumbacul deoparte si alege pijamale confectionate din fibre de bambus. Acestea au un efect racoritor la nivelul pielii, iar temperatura pe care o vei resimti va fi ceva mai suportabila. 

In plus, bambusul este hipoalergenic, ceea ce face aceste pijamale sa fie ideale pentru persoanele care se confrunta cu alergii. Unde mai pui ca este si un material biodegradabil 100%, asa ca te poti bucura de o pijama eco-friendly!

Alege pijamaua potrivita pentru fiecare sezon

Vara poti opta fara probleme pentru o camasa de noapte cu bretele subtiri sau, de ce nu, pentru o pereche de pantaloni de pijama pe care sa ii porti fara a adaugaun top in partea de sus.

Pijamalele potrivite pentru iarna sunt cele cu maneci lungi, din materiale pufoase, calduroase. Pijamalele tip salopeta sunt cele mai indicate in sezonul rece, pentru ca au adesea si o gluga pe care o poti folosi pentru a fi complet ferita de frig.  

Culoarea pijamalei are un impact major

Asa cum hainele pe care le porti zi de zi iti pot influenta starea de spirit din cauza emotiilor generate de anumite culori, pijamaua trebuie sa aiba o culoare care sa favorizeze o stare care permite odihna corespunzatoare.

Asadar, daca vrei sa te simti sexy si planuiesti o seara romantica alaturi de partener, poti opta pentru o pijama neagra sau rosie. In schimb, daca vrei sa te bucuri de o stare de calm si relaxare inainte de culcare, alege o pijama in culori blande, pastelate.

Modelul pijamalei primeaza

Chiar daca ai ales materialul potrivit si o culoare cu efect linistitor, daca modelul de pijama pe care il porti are multi nasturi sau un guler care te incomodeaza, poti sa iti iei adio de la cateva ore bune de somn, pe care le vei petrece incercand sa atipesti.

Gandeste-te bine daca iti plac topurile foarte stranse la baza gatului. Daca gandul iti da fiori, opteaza pentru o pijama cu guler in V.

Poate ca o camasa de noapte ti se pare mai sexy, insa daca bretelele te incomodeaza, s-ar putea sa vrei sa optezi pentru o pijama cu pantaloni scurti.

 4 sfaturi pentru a alege corect pijamalele

Alege o marime ceva mai mare 

Daca pijamaua este foarte stransa pe corp, poate deveni incomoda pe timpul noptii, fiindca ofera o libertate de miscare limitata.

Atentie la elastice! 

Daca bretelele pijamalei sunt fabricate din material elastic sau daca pantalonii sunt stransi in talie cu elastic in loc de siret, trebuie sa ai grija sa nu iti afecteze circulatia sangelui.

Cu cat mai simplu, cu atat mai bine

Pijamalele cu elemente precum cusaturi evidente, nasturi, aplicatii, capse sau etichete prea mari sunt de evitat. Pot deveni incomode in timpul somnului.

Alege pijamalele in functie de forma corpului

Pijamalele de dama potrivite pentru o silueta in forma de mar sunt cele cu pantaloni cu talie inalta. In schimb, daca ai silueta in forma de para, ar trebui sa eviti pantalonii de pijama cu talie inalta. Daca te numeri printre cele care prefera pijamalele din matase, te vei bucura sa afli ca poti alege o astfel de pijama indiferent de forma corpului, fiindca avantajeaza orice tip de silueta.

 

Acum ca stii ce criterii sa iei in calcul cand alegi pijamalele, e momentul sa adaugi in cosul de cumparaturi modelul potrivit! Fie ca esti in cautate de pijamale de dama tip compleu, camasa de noapte sau tip salopeta, fie ca vrei pijamale barbati din bumbac, cu modele deosebite, pe carouri.ro vei gasi o gama ampla de modele confectionate din fibre moi si rezistente, la preturi accesibile! 

Si nu uita, e dovedit stiintific ca uneori ai nevoie si de o pereche de sosete confortabile pentru a dormi mai bine!

Ultimele stiri

Inscrie-te la newsletter

Si primesti 10% reducere

Transport gratuit Peste 200 Lei
Suport pentru cumparaturile online
Retur garantat in termen de 14 zile
Securizare Pentru plati online
  Produsul a fost adaugat in cos