TRANSPORT GRATUIT Peste 200 Lei
RETUR GARANTAT in termen de 14 zile

Cum poti asorta o pereche de ciorapi intr-o tinuta, in functie de stil

Fie ca te caracterizeaza un stil vestimentar clasic, unul feminin sau natural, fie ca optezi adesea pentru un stil caracterizat prin creativitate si dramatism, ori esti mai degraba adepta tinutelor elegante sau chiar sexy, este esential sa asortezi corect perechea de ciorapi potrivita pentru tinuta aleasa. Lipsa de inspiratie iti da batai de cap si nu mai stii cum sa eviti un look plictisitor? 

Carouri.ro te ajuta sa iti dai seama cum poti asorta perfect o pereche de ciorapi, in functie de stilul vestimentar favorit, dar si in functie de tipul de ciorapi pe care doresti sa ii incluzi in tinutele tale. Avem cateva idei de combinatii trasnet, bazate pe ciorapi, dresuri si colanti ca piese de rezistenta:

Stil clasic, feminin sau natural: Ciorapi clasici 

O pereche de ciorapi clasici de dama reuseste prin subtilitatea caracteristica sa completeze cu succes o tinuta traditionala, dar si una feminina, oferindu-ti un aspect natural, in combinatie cu o fusta care sa te avantajeze si o pereche de pantofi clasici, cu un toc care sa sublinieze si mai mult frumusetea piciorului, evidentiata in mod deosebit de un dres nude, intr-o nuanta cat mai apropiata de cea a pielii tale.

Stil creativ, dramatic, nonconformist: Ciorapi cu model

O pereche de ciorapi cu model se poate transforma rapid in piesa de rezistenta a unei tinute iesite din tipare. Avand in vedere ca regulile modei nu mai sunt la fel de stricte, nu esti obligata nici sa asortezi dresul cu restul tinutei, nici sa alegi un dres care sa se potriveasca 100% cu pantofii. 

Esential in cazul unei tinute creative este ca piesele vestimentare alese sa se armonizeze conform viziunii tale si sa te ajute sa te simti cat mai confortabil. 

Pont: Combina dresurile cu model cu piese vestimentare din materiale diferite, cu texturi variate, pentru a amplifica impactul vizual al tinutei. 

Stil elegant sau business: Ciorapi modelatori

Dacă vrei ca o rochie pretentioasa sau un costum sa se aseze perfect pe formele tale, o pereche de ciorapi modelatori sau medicinali te ajuta sa impusti doi iepuri dintr-o lovitura:

    • Te vei simti extraordinar, gratie tinutei impecabile;
    • Vei reusi sa scapi de senzatia de “picioare grele”. 

Timpul petrecut stand în picioare sau asezata, la birou sau la un eveniment important, isi spune cuvantul asupra starii tale de bine, iar tinutele care includ fuste si rochii pot avea de suferit din cauza aparitiei varicelor. 

Ciorapii modelatori sau medicinali ofera o compresie graduala usoara asupra picioarelor si imbunatatesc circulatia. Iti vei simti picioarele mai relaxate si vei evita aparitia varicelor inestetice. Au efect de imbunatatire a circulatiei sangelui, ofera o senzatie de relaxare si previn aparitia varicelor. Asadar, daca ai activitate prelungita in picioare sau suferi adesea din cauza sentimentului de picioare obosite, alege un dres cu compresie si te vei simti pe atat de bine pe cat vei arata în tinutele elegante preferate.

Pont: Poti folosi ciorapi modelatori si daca vrei ca formele sa iti fie perfect definite cand imbraci o rochie stramta sau o pereche de pantaloni skinny!

Stil sexy: Ciorapi cu banda adeziva sau ciorapi plasa

Daca la birou esti nevoita sa alegi tinute conservatoare, care nu iti permit sa porti altceva in afara de o pereche de dresuri in culori neutre sau cel mult dresuri mate in culori temperate, in timpul liber poti experimenta cu o pereche de ciorapi cu plasa sau, de ce nu, să apelezi la ciorapi cu bana adeziva si ciorapi pentru port jartier - piese vestimentare excelente daca vrei sa te simti sexy sau sa-i faci o surpriza placuta partenerului. 

Stil casual sau sport: Ciorapi peste genunchi sau colanti

Un stil relaxat poate fi obtinut cu usurinta combinand fustele sau pantalonii preferati cu o pereche de ciorapi peste genunchi. Daca tinutele sport sunt cele la care apelezi cel mai des, o pereche de colanti poate fi un mod excelent prin care sa etalezi rezultatele eforturilor depuse in timpul antrenamentelor de fitness. 

Ai grija, totusi, la felul in care combini cele doua elemente cu alte piese vestimentare, pentru a evita un faux pas frecvent intalnit - sa dezvalui mai mult decat ar fi decent in anumite situatii. 

Asadar, combina ciorapii peste genunchi cu fuste, rochii si pantaloni care sa iti complimenteze forma corpului, dar evita sa ii asociezi cu fuste sau pantaloni mult prea scurti. Less is more, iar sosetele peste genunchi au tocmai avantajul ca te ajuta sa arati impecabil, fara a lasa prea mult la vedere. 

Poti obtine un efect similar si daca asociezi pereche de colanti sau leggings cu:

    • jachete supradimensionate;
    • topuri lungi cu aplicatii care sa atraga atentia;
    • tricouri sau pulovere oversized;
    • tunici;
    • blazere.

Bine de stiut despre ciorapi si asortarea lor

Pentru ca tu sa faci o alegere cat mai bine informata, Carouri.ro iti ofera si cateva reguli generale de asortare a ciorapilor:

    • Alege intotdeauna ciorapi nude intr-o nuanta cat mai apropiata de cea a pielii tale;
    • Ciorapii nude luciosi, cu tente de bronz, sunt usor demodati, asa ca evita-i;
    • Poarta mereu colanti sau ciorapi fara cusaturi la tinute stramte
    • Pentru tinute office alege mereu ciorapi in nuante neutre, de preferat cu o textura mata, fara model sau imprimeu;
    • La o rochie neagra, pretentioasa, poti opta pentru un dres cu dunga, cu model de săgeată verticală sau orice model care creează efectul vizual de alungire a piciorului;
    • Asorteaza dresul cu materialul si culoarea tinutei. Daca ai o tinuta inchisa, alege dresuri in nuante inchise si evita dresurile transparente;
    • Poti purta dresuri groase cu pantofi sau ghete cu varful descoperit, pentru un look sofisticat;
    • Dresurile cu buline sunt alegerea ideala pentru tinute clasice, in stil retro. Alege un imprimeu cu buline cat mai mici, fiindca acestea se potrivesc si daca ai picioarele mai groase, dar si daca te bucuri de picioare zvelte.
    • Daca optezi pentru ciorapi cu delimitari clare, prin linii, imprimeuri sau zone de culori diferite, ai grija sa nu te alegi cu un efect vizual de scurtare si latire a formei piciorului!

Te-am convins ca o banala pereche de ciorapi de dama poate face diferenta dintre hot si not in cazul unei tinute de zi cu zi sau pentru ocazii speciale? E timpul sa dai un refresh colectiei tale de dresuri - gasesti o gama variata de modele perfecte pentru orice stil vestimentar in categoria ciorapi, dresuri si colanti din magazinul nostru online! 

Ultimele stiri

Inscrie-te la newsletter

Si primesti 10% reducere

Transport gratuit Peste 200 Lei
Suport pentru cumparaturile online
Retur garantat in termen de 14 zile
Securizare Pentru plati online
  Produsul a fost adaugat in cos