TRANSPORT GRATUIT Peste 200 Lei
RETUR GARANTAT in termen de 14 zile

Cum se poarta corect colantii: ghid de stil

Colantii sunt un articol vestimentar lejer, confortabil si perfect pentru o gramada de tinute si stiluri vestimentare: de la casual, la sport si chiar la garderoba eleganta. Ei sunt potriviti pentru orice sezon: cald sau rece, ploios sau uscat.

Consulta ghidul urmator pentru idei de tinute cu diversi colanti si cum sa ii asortezi pe acestia cu stilul vestimentar, personalitatea si gusturile tale!

Cum porti colantii in functie de forma corpului?

  • Forma de mar. Corpul in forma de mar trebuie sa scoata evidenta coapsele si gambele picioarelor. Imbina colantii cu un top usor larg in zona abdomenului, o camasa oversized sau un pulover.
  • Forma de para. Daca ai corpul tip para, poti sa-ti acoperi posteriorul si coapsele cu un pulover, bluza sau tricou mai lung. Partea superioara poate fi mulata pe corp. Alege o pereche de colanti in culoarea negru.
  • Forma rectangulara. Ai nevoie de o pereche de colanti colorati pentru a-ti pune in evidenta soldurile si posteriorul. Colantii inchisi la culoare nu te avantajeaza.
  • Forma clepsidra. Clepsidra este forma ideala de corp, asa ca, indiferent de culoarea sau modelul ales al colantilor, acestia vor arata excelent pe tine.

Colantii si piesele cheie vestimentare

  • Rochiile scurte. Colantii pot inlocui dresurile si ciorapii cu model pentru o garderoba lejera si relaxanta, alaturi de o rochie scurta de primavara.
  • Rochiile tricotate. Materialul tricotat al rochiilor impreuna cu o pereche de colanti grosi completeaza o tinuta perfecta si eleganta pentru sezonul rece.
  • Puloverele lungi. Puloverele si articolele vestimentare lungi ascund posteriorul. Sunt potrivite, in special, pentru forma corpului in tip para.
  • Articolele asimetrice. Tricourile si camasile asimetrice sunt piese moderne, trendy ce se potrivesc pentru activitatile zilnice. Iti ofera, alaturi de o pereche de colanti, sentimentul de comoditate de care ai nevoie.
  • Cardiganele. Cardiganul este o piesa care se potriveste excelent cu perechea de colanti colorata sau monocroma. Posteriorul este acoperit, iar modelul colantului si modul in care se pliaza pe corp pot fi observate din fata.
  • Tunicile. Tunicile sunt articole vestimentare lungi ce se inchid, adesea, pana la gat, si pot fi purtate ca atare sau peste o camasa. Acestea se combina frumos cu o pereche de colanti.
  • Articolele sport. Colantii sunt des folositi de catre persoanele pasionate sau de sport sau de stilul sporty. Fiind comozi si permitand un grad mare de libertate si de miscare, ei pot fi folositi pentru exercitiile fizice: dans, cardio, fitness, yoga, pilates.
  • Pijamalele. Colantii pot inlocui pijamaua, atunci cand ramai peste noapte la prietenii tai. Alaturi de un tricou larg, te vei simti foarte confortabil in timpul somnului.

Cum asortezi colantii cu incaltamintea?

  • Cizmele lungi. Cizmele, botinele, ghetele si bocancii sunt potriviti pentru diferitele modele si stiluri de colanti. In sezonul rece, perechea de colanti cu  multi DEN, cizmele lungi si un pulover oversized sunt excelente pentru o costumatie casual sau, chiar, office.
  • Sandalele. Colantii si sandalele se potrivesc doar in anumite cazuri. Cele din urma trebuie sa se asorteze cu partea superioara.
  • Tenisii. Tenisii si balerinii sunt lejeri. Acestia, impreuna cu o pereche de colanti si cu piese comode in partea superioara, sunt excelente pentru activitatile cotidiene.
  • Incaltamintea sport. Colantii si incaltamintea sport sunt articolele ce nu ar trebui sa lipseasca din garderoba unei persoane sporty.
  • Platformele. In functie de modelul colantului, acesta se poate combina foarte frumos si cu o pereche de platfome. Totusi, incaltamintea trebuie sa se asorteze cu partea superioara a garderobei, altfel, tinuta nu va avea un aspect placut. Evita sa porti pantofi cu tocuri cui alaturi de colanti, daca acestia nu seamana cu pielea.

Cum alegi colantii in functie de stilul vestimentar abordat?

  • Stilul casual. Colantii pot fi combinati cu numeroase articole pentru stilul casual, clasic sau streetwear. Alege o pereche de colanti negri, un tricou asimetric uni sau colorat si o pereche de tenisi lejeri. Te vei simti confortabil si gata pentru orice provocare a zilei.
  • Stilul casual-office. Acest stil imbina elemente din conduita formala cu multe din cele ale stilului cotidian, clasic. Astfel, poti asorta o pereche de colanti simpli, fara model cu o camasa alba asimetrica sau lunga  si nu vei da gres.
  • Stilul rock. Colantii sunt usor de asortat pentru stilul rock. Alege o pereche de colanti de nuante inchise cu bocanci, un tricou cu trupa ta favorita si o geaca de piele.
  • Stilul chic. Rochiile si fustele scurte, alaturi de o pereche de colanti, nu vor da niciodata gres. Poti asorta o rochie colorata sau cu model floral si colanti uni.
  • Stilul sport. Colantii sunt o piesa de baza pentru majoritatea tinutelor sport datorita sentimentului de libertate oferit. Acestia pot fi purtati atat in salile fitness, cat si in sarcinile cotidiene.

Indiferent de stilul, gusturile sau activitatile tale educationale/profesionale, din timpul liber sau pentru hobby, colantii sunt un articol din garderoba pe care-l poti include in majoritatea stilurilor vestimentare. Acestia te vor ajuta sa creezi tinute noi si iti vor oferi un grad mare de libertate si confort.

Ultimele stiri

Inscrie-te la newsletter

Si primesti 10% reducere

Transport gratuit Peste 200 Lei
Suport pentru cumparaturile online
Retur garantat in termen de 14 zile
Securizare Pentru plati online
  Produsul a fost adaugat in cos