TRANSPORT GRATUIT Peste 200 Lei
RETUR GARANTAT in termen de 14 zile

Smart casual: ce inseamna si cum compui o astfel de tinuta

Garderoba smart casual contine numeroase articole vestimentare potrivite pentru locul de munca, pentru iesirile diurne sau nocturne alaturi de familie, prieteni sau colegi, cat si pentru evenimentele si ocaziile semiformale.

Daca vrei sa stii care sunt caracteristicile care definesc stilul de imbracaminte smart casual, care sunt piesele vestimentare in trend si cand poti purta astfel de outfituri, citeste informatiile de mai jos!

Prin ce se caracterizeaza stilul smart casual?

Stilul smart casual imbina elemente ale stilurilor casual, urban si streetwear cu tinutele office, business si semiformale. Iti ofera un stil elegant si lejer pe care-l poti purta la numeroase evenimente si activitati zilnice.

Smart casual se diferentiaza de zona fashion business datorita accesoriilor si croielilor care scot personalitatea la inaintare. Totodata, articolele acestui gen pot avea artificii si modele trendy, stylish, oferindu-le un aspect estetic placut si aparte.

Idei de tinute smart casual pentru femei

Deoarece, vestimentatia smart casual de dama poate fi purtata la numeroase evenimente, este important sa cunosti care sunt articolele cheie prin care poti diferentia acest stil de alte trenduri si outfituri.

Bluzele de dama

Bluzele sunt unele dintre cele mai importante piese dintr-o garderoba feminina, in special, pentru stilul smart casual. Acestea trebuie sa ofere mobilitate si lejeritate, pe de-o parte, iar, pe de alta parte, trebuie sa impuna eleganta si dichis. Exista numeroase modele de bluze, precum cele cu umerii goi, cu croieli aparte sau cu volane, franjuri sau nasturi.

 Pentru o seara in centrul orasului, alaturi de prietenii tai, poti purta o bluza de culoarea nude cu o pereche de pantaloni drepti sau o fusta in stil creion,sandale sau pantofi cu toc si o pereche de ciorapi fini si placuti la atingere. Nu uita sa asortezi geanta si accesoriile cu piesele vestimentare.

Rochiile

Rochiile sunt piesele vestimentare care pot fi purtate la majoritatea ocaziilor din intreaga perioada a unui an. Pentru o plimbare in parc, poti alege o rochie de zi, cu design simplu si un dres cu model. Aceasta vestimentatie poate fi, de asemenea, purtata si intr-un cadru business sau familial. Indiferent de spatiul in care te vei afla, pastreaza o atitudine sigura si feminina!

Fustele

Outfiturile smart casual formate dintr-o bluza aparte sau o camasa si o fusta eleganta sunt excelente pentru evenimentele speciale, precum cununia civila, ziua de nastere sau cea onomastica a prietenilor sau colegilor, serile de cocktail sau pentru teatrele de vara. Daca iti doresti un confort sporit, asorteaza tinuta cu o pereche de espadrile lejere.

Jachetele de primavara si toamna

Pentru sezonul in care temperaturile sunt adesea mai scazute, blazerele scurte, jachetele tip sacou sau cele cu model de capa se vor asorta excelent fie cu o pereche de pantaloni eleganti, fie cu o fusta sau rochie in stilul smart casual. Poti alege materiale subtiri, pentru a pastra un look chic, lejer si dichisit.

Camasa alba

Camasa alba este piesa vestimentara care nu imbatraneste si care nu va iesi prea curand din topul modei. Aceasta face parte din stilul business, semiformal si formal, putand fi asortata cu numeroase alte haine si potrivita pentru orice eveniment: de la un concert de orchestra la o plimbare in parc.

Idei de tinute smart casual pentru barbati

Tinutele barbatesti smart casual se vor potrivi excelent cu evenimentele semiformale. Spre deosebire de outfitul feminin, pentru barbati, stilul se apropie mai mult cu cel business, decat cu stilul casual. Incaltamintea sport, denimul sau pantalonii de trening nu au ce cauta in garderoba aceasta.

Totusi, in unele cazuri, blugii clasici pot fi acceptati la intalnirile informale, alaturi de o camasa eleganta, un sacou pentru perioadele reci si o pereche de pantofi confortabili. Chiar daca smart casual este un stil mai permisiv, se recomanda sa ai grija la detalii, precum modelul si culoarea ciorapilor, cureaua purtata sau geanta.

 Accesoriile pentru o tinuta smart-casual pentru barbati

  • - Ceasul. Pentru o tinuta smart casual opteaza pentru un ceas stylish, simplu, cu un cadran elvetian sau un ceas de tip smartwatch. Incearca sa eviti ceasurile cu cifre arabe sau sport.
  • - Ochelarii de soare. Sunt un accesoriu important, in special, pentru zilele cu soare. Alege o pereche potrivita formei fetei tale.
  • - Cureaua. Trebuie sa se asorteze cu pantofii. Alege nuantele inchise precum: negru, maro, bordo, bleumarin. Totodata, daca ai posibilitatea, asorteaza cu incaltamintea si cureaua de la ceas.

Ce trebuie sa mai stii, daca alegi o tinuta smart casual?

  • - articolele vestimentare, accesoriile, bijuteriile si pantofii trebuie sa se asorteze din perspectiva materialului, modelului si a paletei cromatice;
  • - exista cateva piese care trebuie evitate: pantalonii scurti, pantalonii de trening sau sport, blugii rupti, tricourile cu imprimeu, incaltamintea sport;
  • - stilul smart casual nu trebuie sa fie aglomerat in culori. Opteaza pentru o paleta pastel, in maxim 3 nuante, una alb–negru sau monocrome.
  • - nu duce un outfit smart casual in extreme. O tinuta prea eleganta sau prea casual poate sa nu fie potrivita pentru evenimentul la care participi, fiind considerata necorespunzătoare;
  • - cravata si papionul nu sunt considerate elemente ale stilului smart casual barbatesc.

Tinuta smart casual, atat pentru femei cat si pentru barbati, este o vestimentatie lejera si eleganta. Te poti bucura de un look trendy si chic la locul de munca, la evenimentele semiformale sau la intalnirile de seara cu prietenii. Indiferent de outfitul final, pastreaza o atitudine increzatoare si pozitiva si simte-te bine cu hainele tale.

Ultimele stiri

Inscrie-te la newsletter

Si primesti 10% reducere

Transport gratuit Peste 200 Lei
Suport pentru cumparaturile online
Retur garantat in termen de 14 zile
Securizare Pentru plati online
  Produsul a fost adaugat in cos