TRANSPORT GRATUIT Peste 200 Lei
RETUR GARANTAT in termen de 14 zile

Stil vestimentar impecabil: cum sa porti corect ciorapii cu model

Ciorapii sunt accesorii potrivite pentru orice stil vestimentar. Acestia pot fi purtati cu diferite tinute pentru locul de munca, pentru petrecerile cu prietenii si familia, pentru evenimentele de seara, cat si pentru alte ocazii speciale. 

Daca vrei sa stii cum poti asorta ciorapii cu model pentru diferitele garderobe din viata de zi cu zi, consulta sfaturile si ponturile urmatoare.

Ciorapii cu model pentru stilul casual

Moda casual este una dintre cele mai complexe stiluri vestimentare deoarece exista numeroase subtipuri de tinute potrivite pentru fiecare persoana, in functie de personalitatea si gusturile ei.

Stilul casual este definit de outfituri relaxate si confortabile pentru activitatile zilnice. Articolele principale fiind rochiile de zi, fustele, jeans sau pantalonii lejeri, tricourile si hanoracele.

Pentru o tinuta casual ce are ca piesa cheie o rochie, ciorapii cu model pot fi elementul ce scoate din cotidian garderoba respectiva. De exemplu, pentru o rochie de primavara sau vara, cu modele florale, poti opta pentru o pereche de ciorapi cu model de bratara pentru picior, in culoarea visone.

Anotimpul toamnei ofera stilului vestimentar casual foarte multe idei de tinute. Un palton lung este o piesa ce completeaza un outfit casual format dintr-o bluza calduroasa, o fusta simpla, de dimensiuni medii si o pereche de sosete elegante, cu o grosime mai mare a firului.

Ciorapii cu model pentru stilul office

Stilul office, cunoscut si sub denumirile de smart-casual sau business este recunoscut datorita unui aspect aparte al outfiturilor. El este intalnit adesea in spatiile educationale si profesionale, fiind impartit in doua categorii.

Pe de-o parte, smart-casual imbina elementele din tinuta cotidiana cu o eticheta formala. Pe de alta parte, exista stilul business ce se caracterizeaza prin costume dichisite, precum deux-pièces, sau rochii elegante.

Outfitul smart-casual are drept articole principale jeans, sacouri, fuste si tricouri. In acest tip de tinute, poti alege numeroase modele de sosete. De exemplu, opteaza pentru un model cu o culoare indrazneata, precum nuanta de jeans, alaturi de o fusta, un tricou simplu si o geaca de blugi.

Pentru cea de-a doua categorie, garderoba business-eleganta este necesara o atentie sporita pentru a combina piesele in mod corect. Adesea, dresurile natural sunt cele care se pliaza cel mai bine pentru o astfel de tinuta, alaturi de: un sacou pana in talie,o  fusta dreapta si o pereche de pantofi eleganti.

Ciorapii cu model pentru stilul retro

Stilul retro este in continuare unul dintre stalpii de baza ai lumii fashion. Fiind prezent pe intregul deceniu XIX, el a suferit foarte multe schimbari in aceasta perioada. 

De exemplu, anii ‘20 aveau rochiile cocktail pentru damele care mergeau frecvent la evenimentele sociale. Modele de dres perlate se asorteaza excelent datorita aspectului elegant, fin si de bun gust.

Anii ‘60 au revolutionat stilul retro prin rochiile florale, cu dungi sau cu buline.  Cele mai intalnite sosete erau cele cu modele simple, deoarece imprimeul tinutei vestimentare iesea in evidenta. 

Anii ‘80 - ’90 au introdus in stilul vintage numeroase sub categorii: punk, rock, sport, hip-hop. Modele de ciorapi in culoarea negru erau foarte populare, in special in culturile rock si punk. Totodata, persoanele din acea perioada asortau outfitul cu dresul de tip plasa

Ciorapii cu model pentru stilul elegant

Stilul elegant este intalnit la evenimentele speciale, de seara, de gala, de la petrecerile de tip corporate, la nunti sau botezuri. Toate acestea impun o anumita eticheta din perspectiva garderobei si a texturilor acesteia: matase, brocard, tafta, satin.

Ciorapii cu model sunt nelipsiti in aceste outfituri. In functie de designul tinutei, de imprimeu sau de material, acestia pot avea diferite artificii sau pot fi simpli. De exemplu, pentru un look rafinat  si sofisticat, opteaza pentru dresul de microfibra cu model vertical deoarece ofera piciorului un aspect suplu si atragator.

Un alt model de ciorapi pentru stilul elegant, feminin este dresul cu dunga neagra, regasit la spatele piciorului. Inca din secolul XIX, dresurile fine cu dunga ofereau persoanelor un aspect elegant si seducator, indiferent de evenimentul la care participau.

Ciorapii cu model pentru stilul sexy

Tinutele sexy pun cele mai frumoase forme in evidenta. Acestea ofera persoanelor un aspect fermecator si provocator. Piesele cheie sunt rochiile scurte, colantii, dresurile, body-urile, piesele de piele si salopetele.

Pentru a completa o costumatie sexy, de exemplu o rochie scurta, opteaza pentru un dres cu banda portjartier. Piciorul tau va avea un aspect elegant, iar tu te vei simti confortabil.

Stilurile vestimentare difera de la ocazie la ocazie. Dresurile si ciorapii cu model se recomanda a fi alesi in functie de piesele vestimentare, de evenimentul la care participi, de anotimpul si conditiile meteorologice si bineinteles, de gusturile tale. Alege accesoriile ce completeaza elegant si frumos tinutele tale!

Ultimele stiri

Inscrie-te la newsletter

Si primesti 10% reducere

Transport gratuit Peste 200 Lei
Suport pentru cumparaturile online
Retur garantat in termen de 14 zile
Securizare Pentru plati online
  Produsul a fost adaugat in cos