TRANSPORT GRATUIT Peste 200 Lei
RETUR GARANTAT in termen de 14 zile

Tinuta sport: Ce inseamna si care sunt articolele esentiale?

Sursa foto: Shutterstock

Atunci cand ne gandim la stilul sport, tot ce ne vine in minte sunt tinutele sport destinate activitatilor fizice. In timp, insa, acest stil vestimentar a depasit granitele impuse si a devenit destul de important in domeniul fashion, fiind un fashion style de sine statator. Ulterior, stilul sport s-a extins si in alte zone ale modei, avand influente puternice la nivel de tendinte si de confort. Mai mult decat atat, au luat nastere chiar si stilul sport-casual sau spor-elegant, ce-ti ofera oportunitatea de a combina cele mai diverse piese vestimentare. 

 

Daca si tu iti doresti sa abordezi o tinuta sport, in randurile urmatoare vei descoperi tot ce trebuie sa stii despre o tinuta sport, in ce categorii de stil poate fi incadrata o tinuta sport, dar si care sunt principalele articole vestimentare pentru crearea unor tinute sport. 

Ce inseamna o tinuta sport? 

Tinuta sport este o categorie vestimentara definita de stil si comoditate, acestia fiind factori fundamentali in alegerile vestimentare ale multor persoane. Aceste doua notiuni au in vedere sa arati bine, dar si sa te simti bine in hainele pe care le porti. In timp ce stilul presupune sa te pui in valoare din punct de vedere estetic, in haine care sa te avantajeze, comoditatea vine in completarea unei tinute sport, presupunand a te simti bine in pielea ta. 

 

O tinuta sport poate fi abordata in cadrul a numeroase contexte in care te afli, cu atat mai mult cu cat stilul sport s-a ramificat si a dat nastere unor noi stiluri de sine statatoare, precum stilul sport-casual si stilul sport-elegant. 

Sursa foto: Shutterstock

Categorii de stil in care se regaseste tinuta sport

Asa cum am mentionat deja in nenumarate randuri, o tinuta sport reprezinta in sine o categorie de stil. Ulterior, stilul sport pur, „de sala”, a creat noi ramificatii prin combinarea articolelor vestimentare sport cu cele casual sau chiar si cele elegante. Iata, asadar, in ce categorii de stil poate fi incadrata o tinuta sport!   

Tinuta sport pentru sala 

Sala de fitness este unul dintre cele mai intalnite locuri in care stilul sport este adoptat in adevaratul sens al cuvantului, atat de catre barbati, cat si de catre femei. Nu trebuie ignorat nici faptul ca stilul a patruns si in acest spatiu, cei ce pasesc in sala de fitness nefiind doar fit, ci si stylish. Tinutele sport specifice antrenamentelor sportive cuprind cele mai variate articole sportive, cele mai intalnite dintre acestea fiind tricourile, maiourile, topurile, body-urile, colantii, pantalonii de trening, sorturile, adidasii si accesoriile precum manusile de fitness, bentitele elastice sau sosetele. 

Sursa foto: Shutterstock

Tinuta sport-casual 

Asa cum se intelege din denumirea stilului, o tinuta sport-casual imbina elementele casual cu cele sport, pentru a da nastere astfel unui look trendy, comod si relaxat. Stilul casual in sine este din ce in ce mai des intalnit in tinutele de zi cu zi ale oamenilor, deopotriva femei si barbati, fiind perfect adaptabil indiferent de situatie sau context social. In timp ce pentru femei o tinuta sport-casual poate fi formata prin imbinarea unor piese vestimentare precum fusta sau rochia cu un hanorac si o pereche de adidasi, barbatii pot alege sa combine un tricou, un sacou si o pereche de adidasi sau tenisi simpli. 

Sursa foto: Shutterstock

Tinuta sport-elegant 

Chiar daca stilul sport-elegant are in denumirea sa doi termeni aparent incompatibili, acest lucru se intampla doar in teorie. Printr-o combinare corecta si asumata, stilul sport poate deveni oricand elegant si viceversa. Chiar daca stilul elegant este mai dificil de abordat cu elemente sport decat stilul casual, nu este deloc imposibil sa creezi o tinuta sport-eleganta. Femeile pot crea o tinuta sport-eleganta cobinand, de exemplu, o camasa eleganta cu o pereche de sneakers sau un hanorac cu o pereche de pantofi stiletto. Barbatii, pe de alta parte, pot aborda tinutele sport-elegante prin alaturarea unei perechi de sneakers la un costum elegant sau combinarea unei geci sport cu un outfit compus din elemente elegante. 

Sursa foto: Shutterstock

Articole vestimentare esentiale pentru tinute sport 

Indiferent ca esti femeie sau barbat, cu siguranta poti aborda fiecare dintre categoriile stilului sport mentionate anterior. Atata vreme cat stii sa combini articole vestimentare in care sa te simti confortabil si care sa te avantajeze, crearea unei tinute sport, fie ea una de sala, sport-casual sau o tinuta sport-elegant, e mai simpla decat ai crede. Avem pentru tine cateva exemple de articole esentiale, atat pentru femei, cat si pentru barbati, pentru a-ti crea astfel o baza de la care sa pornesti in crearea tinutelor tale sport! 

Articole esentiale pentru femei

Atunci cand vorbim despre articole care nu trebuie sa lipseasca din garderoba unei femei care merge constant la sala de fitness, iata care sunt piesele esentiale pentru o tinuta sport feminina:

 

In ceea ce priveste crearea unor tinute sport-casual sau sport-elegant, poti alege sa combini diverse articole sport asa cum sunt sneakersii, adidasii, pantalonii de trening, hanoracele, sosetele sau jambierele cu elemente casual sau elegante. 

Sursa foto: Shutterstock

Articole esentiale pentru barbati 

Nici cand vine vorba de barbati, situatia nu difera prea mult. Din sifonierul unui fitness lover nu trebuie sa lipseasca niciodata:

 

O tinuta barbateasca sport-casual sau sport-eleganta poate fi compusa, de asemenea, prin alaturarea elementelor casual si elegante celor sport. Un hanorac alb cu o pereche de pantaloni casual si o pereche de adidasi poate crea un look sport-casual de admirat, in timp ce un tricou alb alaturi de un sacou, pantaloni de costum si tenesi pot reprezenta combinatia ideala pentru o tinuta sport-eleganta. 

Sursa foto: Shutterstock

Tine cont de sugestiile noastre din aria stilului sport si profita de libertatea de a experimenta cele mai cool tinute sport, fie ele cu note casual sau elegante. Cu siguranta vei gasi combinatii care sa te avantajeze, indiferent de modul tau de a aborda o tinuta sport!

Ultimele stiri

Inscrie-te la newsletter

Si primesti 10% reducere

Transport gratuit Peste 200 Lei
Suport pentru cumparaturile online
Retur garantat in termen de 14 zile
Securizare Pentru plati online
  Produsul a fost adaugat in cos