TRANSPORT GRATUIT Peste 200 Lei
RETUR GARANTAT in termen de 14 zile

Ținute de toamnă: 10 idei de ținute cu rochii pentru anotimpul rece

Toamna este un anotimp aparte și special în lumea modei feminine! Datorită variațiilor de temperatură, doamnele și domnișoarele pot crea diverse ținute elegante și pline de creativitate ce pot fi completate apoi cu o jachetă de piele, cu un hanorac pentru look-ul sporty sau cu un palton lung și elegant pentru un aspect dichisit și feminin.

 

Rochiile sunt unele dintre cele mai îndrăgite piese vestimentare ale toamnei deoarece pot fi asortate în foarte multe stiluri și combinate după bunul plac. Dacă te bucuri de o garderobă extinsă de rochii, însă nu știi ce outfituri să creezi în funcție de activitățile și evenimentele la care participi, atunci iată 10 idei de ținute care vor întoarce privirile tuturor celor din calea ta!

 

Rochiile Little Black Dress: Mister și personalitate

Rochiile-chemise: Business și eleganță

Rochiile de tip creion: Siluetă și senzualitate

Rochiile plisate: Voie bună și mișcare

Rochiile de cocktail: Status și fashion

Rochiile asimetrice: Nonconformism și originalitate

Rochiile pulover: Confort și căldură

Rochiile A-line: Mobilitate și modă

Rochiile de bal: Poveste și lux

Rochiile cu mânecă clopot: Vintage și inocență



Rochiile Little Black Dress: Mister și personalitate

Poate unele dintre cele mai versatile tipuri de rochii pentru anotimpul toamnei sunt cele în stil „Little Black Dress”. Acestea pot fi întâlnite sub orice lungime: mini, medium sau maxi, dar și în numeroase modele și materiale din care au fost fabricate. Indiferent de design, este important să-l alegi pe acela cu care te identifici

 

„Little Black Dress” poate fi asortată cu orice tip de încălțăminte, de la teniși la botine cu toc. Pentru haina de exterior, alege o jachetă care să pună în valoare frumusețea rochiei, dar și accesoriile care îți scot în evidență trăsăturile feminine ale feței.

 

Rochiile-chemise: Business și eleganță

Rochiile în stil cămașă oferă un look elegant, business și casual deopotrivă. Acestea se îmbracă foarte ușor deoarece se închid cu nasturi de jos până sus, iar unele dintre acestea au și cordon de prindere, pe când altele vor necesita o curea. 

 

Pentru un look incredibil, alege culoarea favorită pentru rochie, alături de un dres negru, simplu și o pereche de cizme până peste genunchi. Asortează ținuta cu o jachetă de piele, de denim sau chiar cu palton, în funcție de vreme.

 

 

Rochiile de tip creion: Siluetă și senzualitate

Rochiile de tip creion sunt foarte versatile, fiind potrivite atât pentru locul de muncă, dar și pentru activitățile casual. Acestea reușesc să pună în lumină orice siluetă, îmbinând senzualitatea, feminitatea și eleganța femeilor. 

 

Pentru o astfel de ținută se recomandă să alegi o lenjerie intimă care îți oferă confort și încredere. Fiind o piesă vestimentară ce pune în evidență trăsăturile tale, alege o pereche de încălțăminte cu toc și o jachetă sau palton de lungime maxi. Asortează geanta cu haina de exterior și pantofii, lăsând rochia să fie principala piesă de vestimentație!

 

Rochiile plisate: Voie bună și mișcare

Rochiile plisate sunt unele dintre modelele ce oferă foarte multă libertate în mișcare, alături de o stare de bine și optimism. Chiar și în zilele ploioase vei reuși să aduci zâmbetul pe buze tuturor persoanelor pe care le întâlnești în cale datorită look-ului tău inocent, feminin și încrezător deopotrivă! Optează pentru ciorapi confortabili, o pereche de bocanci sau cizme, cu platformă sau talpă joasă, iar drept jachetă alege o haină care să nu depășească talia.

 

Rochiile de cocktail: Status și fashion

Rochiile de cocktail sunt ideale de purtat pentru evenimentele speciale din viața ta, precum întâlnirile sociale, ieșirile la un restaurant dichisit, romantic, galele de premiere sau alte ocazii private importante. Rochia de cocktail necesită neapărat o pereche de încălțăminte cu toc, un palton lung din piele întoarsă pentru zilele mai călduroase de toamnă sau chiar un palton de blană și mănuși din piele, pentru serile friguroase.

 

Rochiile asimetrice: Nonconformism și originalitate

Rochiile asimetrice pot varia în foarte multe modele îndrăgite de numeroase doamne și domnișoare, însă printre cele mai cunoscute sunt rochiile lungi la spate și scurte în față („High low dresses” sau rochie mullet). Acestea pun frumusețea piciorului în evidență, așa că este important să alegi o pereche de dres în culoarea piciorului, încălțăminte cu toc platformă, clepsidră sau „block”, alături de o jachetă de lungime medie.

 

Rochiile pulover: Confort și căldură

Pentru perioadele într-adevăr friguroase ale anotimpului toamnei, dar și pentru zilele de iarnă, poți opta pentru rochiile pulover care pot fi de lungime medie sau maxi. Majoritatea rochiilor pulover sunt tricotate, așa că se vor mula pe corp. Pentru un confort sporit, alege o pereche de colanți, cizme înalte, dar și o jachetă sau palton maxi.

 

 

Rochiile A-line: Mobilitate și modă

Rochiile în forma literei A, cunoscute și drept „A-line” sunt strâmte în zona umerilor, apoi se evazează ușor. Majoritatea rochiilor de acest tip pot fi purtate casual, la locul de muncă, dar și pentru evenimentele petrecute alături de prieteni sau familie. 

 

Deoarece este iarnă, recomandăm purtarea unui dres gros și a unor cizme înalte: fie acestea cu toc sau fără. Pentru acest model de rochie poți alege atât haine de exterior scurte, dar și lungi.

 

Rochiile de bal: Poveste și lux

Rochiile de bal nu sunt pentru activitățile de zi cu zi! Majoritatea nu au mâneci și sunt caracterizate prin corset strâns și fuste largi și lungi. Rochiile de bal sunt des asociate cu rochiile de prințesă, modelul fiind des întâlnit la personaje precum: Cenușăreasa, Belle, Aurora, Ariel, Tiana, etc. 

 

Rochiile de bal sunt potrivite pentru spațiile interioare, închise, însă dacă trebuie să mergi o perioadă îndelungată în aer liber, atunci recomandăm o bluză sau un pulover pe care să-l porți pe deasupra, alături de un palton gros.

 

Rochiile cu mânecă clopot: Vintage și inocență

Rochiile cu mânecă clopot te duc cu gândul la evenimentele petrecute în trecut, în special în cultura Japoneză, în Epoca Medievală, în tradițiile multor culturi de la sat, dar și parte a curentului hipiot. 

 

Acestea sunt versatile, fiind întâlnite atât la evenimentele elegante, de fashion dar și în mediul rural, parte a stilului tradițional țărănesc. Cel mai bine poți asorta aceste rochii cu o pereche de cizme de înălțime medie și jachete puțin mai evazate.

După cum ai observat în lista anterioară, există numeroase combinații pe care le poți crea cu ajutorul rochiilor. Cu toate acestea, este foarte important să ții cont de materialul lor: bumbac, catifea, dantelă, taftă, voal, mătase, piele, satin sau stofă, dar și de celelalte texturi pe care le porți pentru a avea întotdeauna outfituri stilate și de invidiat!

Ultimele stiri

Inscrie-te la newsletter

Si primesti 10% reducere

Transport gratuit Peste 200 Lei
Suport pentru cumparaturile online
Retur garantat in termen de 14 zile
Securizare Pentru plati online
  Produsul a fost adaugat in cos